Президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству оборони створити Військову поліцію, також глава держави вважає за необхідне до кінця року розробити концепцію об’єднаного реєстру ветеранів. Про це Зеленський заявив під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради, повідомляється на сайті Офісу президента.

“Зокрема, міністр оборони Андрій Загороднюк до 31 грудня повинен впровадити нову об’єднану систему керівництва і управління силами оборони, яка буде відповідати стандартам НАТО. Крім того, в структурі Міноборони має бути створено сучасний ефективний правоохоронний орган – Військова поліція”, – сказано в повідомленні .

Президент вважає за необхідне, щоб до кінця року Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України створило концепцію об’єднаного реєстру ветеранів та розробило проект технічного завдання платформи “Е-ветеран”.

Також наголошується, що Зеленський поставив завдання міністру внутрішніх справ Арсену Авакову до кінця року удосконалити процедури видачі посвідчень водія, а також спростити процедури акредитації установ, що здійснюють підготовку та підвищення кваліфікації водіїв.