Від правця померла 52-річна жінка

У світі існує дуже небезпечне захворювання – правець, яке призводить до летального результату. Як з’ясувалося, відправця в Україні померла 52-річна жінка.

Про це повідомляють в Центрі громадського здоров’я МОЗ України.

За словами медиків, жінка з Полтавської області прийшла в лікарню 1 січня, як з’ясувалося, на восьмий день після отримання травми. Серед ознак у жінки були спазм м’язів на обличчі, ригідність м’язів шиї, утруднення дихання. Також медики додали, що в той же день її госпіталізували.

Як стало відомо, ніякої інформації про щеплення у жінки не було. Хірургічна обробка рани проведена в повному обсязі.

Медики наголосили, що за 11 місяців минулого року в Україні зареєстровано 15 захворювань правця, в одному випадку через правця померла одна людина.

За словами медиків, правець можна розпізнати легко, його симптоми дуже страшні і впізнавані. Епідеміологи впевнені, що в світі зафіксовано лише 10% реальної захворюваності, навіть в Сполучених Штатах Америки знають про це захворювання приблизно наполовину.

Отже, підкреслюється, що суперечки правця потрапляють в організм через будь-яких ушкоджень шкіри. Дуже небезпечні колоті рани, так як в них легше створюються анаеробні умови. Також, легко можна заразитися через будь-які рани, які людина забруднив землею. Медики рекомендують звернути увагу на те, що близько половини травм, які призводять до правця, люди отримують в приміщенні.