У суботу, 25 січня, найсильніша тенісистка України Еліна Світоліна (5 у світі) не змогла пробитися до четвертого кола одного з чотирьох турнірів «Великого шолома» – Australian Open з призовим фондом 71 млн доларів.

У поєдинку 1/16 фіналу суперницею 25-річної одеситки стала її стара знайома, екс-перша ракетка світу 26-річна іспанка Гарбінє Мугуруса, перемагала в 2016-му на «Ролан Гаррос». До нинішнього протистояння в Мельбурні українка і уродженка Венесуели (52-я в світовому рейтингу) провели 11 очних поєдинків, сім з яких виграла Еліна (останній у вересні 2019 го в китайському місті Ухань – 7: 5, 6: 2).

Цього разу іспанка в першому сеті не залишила Еліні жодних шансів на успіх. Після рахунку 1: 1 Гарбінє Мугуруса виграла п’ять (!) Геймів поспіль і взяла першу партію всього за 23 хвилини – 6: 1. У другому сеті українка спробувала нав’язати суперниці свою гру (один з розіграшів м’яча налічував 23 удари!), Але марно – 2: 6. Явно не день Еліни …

Вихід в 1/16 фіналу приніс Світоліной 180 тисяч доларів призових. Що ж стосується Гарбінє Мугуруса, яка вже заробила на турнірі 300 тисяч доларів, то путівку в чвертьфінал Australian Open вона оскаржить в дуелі з переможцем пари Заріна Діяс (Казахстан, 72-а) ​​- Кікі Бертенс (Бельгія, 10-а).

Відзначимо, що, крім Світоліної, боротьбу на турнірі вже припинили кілька тенісисток з топ-10: чешка Кароліна Плішкова (2-а), діюча переможниця Australian Open Наомі Осака з Японії (4-а), швейцарка Белінда Бенчіч (7-а) і легендарна американка Серена Вільямс (9-а).

На жаль, Еліна не змогла повторити свій найкращий результат на Australian Open – вихід до чвертьфіналу в 2018 і 2019 роках.