Країну шокували несподівані кадри затримання конвоєм СІЗО голови Херсонської облради Владислава Мангера.

“Мангер в шоці. Планував ночувати в готелі, а повезли ночувати в СІЗО.”, – пишуть у мережі.

Главі Херсонської облради (який є підозрюваним у якості організатора нападу на Катю Гандзюк) перенесли суд по запобіжному заході на завтра і він поїхав спокійно спати, але не тут-то було. Приїхали оперативники СБУ та затримали його. До суду буде сидіти за гратами.

На кадрах помітно, як скандального чиновника буквально “волочили” по землі, в один момент він впав, і оперативникам довелося його піднімати.

У такому напівстоячому стані його забрали з місця подій.

Що цікаво відео затримання виклали у Facebook його адвокати Андрій Мурашкін та Дмитро Ільченко. Мурашкін стверджує, що при собі конвой, нібито, не мав документів, який давав би підстави затримувати його клієнта.

Коли засідання закінчилось, чотири представники СБУ забрали під будівлею суду Владислава Мангера. Пізніше Ільченко додав, що Мангер перебуває в СБУ.

“Коли потрібно виконувати завдання Офісу Президента – СБУ вміє працювати жорстко. Главі Херсонської облради (підозрюваного в організації нападу на Катю Гандзюк) перенесли суд по запобіжному заходу на завтра. Приїхало СБУ і затримала його. До суду буде сидіти за гратами. Ми вчора попереджали, що поставлена задача посадити в СІЗО!, – пише телеграм канал Резидент.

Як відомо, 12 червня Мангер не з’явився на засідання Печерського районного суду Києва для розгляду питання про зміну запобіжного заходу за клопотанням прокурора.

14 червня до Херсона прибув слідчий, щоб виконати рішення суду про привід, але з’ясувалося, що вже сам Мангер перебуває у лікарні. Слідчим не вдалося здійснити привід Мангера до Печерського райсуду Києва. Його адвокати надали довідку, що Мангер перебуває в реанімації і нетранспортабельний.

При цьому ні слідчого, ні експерта в лікарню не пустили. Вчора, 16 червня, близько 7-ї години ранку на виконання ухвали слідчого судді Печерського райсуду Києва співробітники СБУ затримали Мангера, щоб доправити його до суду для обрання запобіжного заходу.

Також раніше були підстави вважати, що Мангера переховували у медустанові.

Про це заявив прокурор Андрій Сенюк, коментуючи доставку Владислава Мангера на засідання суду у справі про вбивство Катерини Гандзюк.

“За інформацією Офісу Генпрокурора України, Мангер перебував в лікарні в Херсоні. Є підстави вважати, що Мангера переховують у медичному закладі, що виписав йому довідку про начебто незадовільний стан здоров’я.

Подібну ситуацію ми спостерігали навесні минулого року, коли цей же медичний заклад надав Мангеру довідку, що допомогла йому уникнути присутності на судовому засіданні щодо відсторонення його з посади голови Херсонської обласної ради, – йшлося у повідомленні.