Російського опозиційного політика Олексія Навального привезли на лікування до Німеччини як «гостя канцлера». Саме в такому статусі він відзначається в документах.

Про це повідомляє телеканал ZDF.

“Це був не політичний сигнал, а бюрократичний трюк, покликаний забезпечити максимальний захист російського політика з боку поліції”, – цитує німецького журналіста Тео Колла телеканал.

“Те, що він не є представником державної влади, тут не має ніякого значення”, – зазначає телеканал.

Додамо, що слова журналіста підтвердили в Міністерстві внутрішніх справ Німеччини.

Разом з тим надання серйозного поліцейського захисту може “оцінюється як заяву” на адресу Москви, вважає керівник центрального бюро ZDF.

Статус “гостя канцлера” і посилену охорону слід інтерпретувати насамперед як “сильну заяву” німецького уряду, яка в іншому вельми стримано поводиться в громадському полі, коли справа доходить до міркувань про можливе отруєння Навального.

Уряд Німеччини розраховує на успішне лікування Навального в Берліні.

“Федеральний уряд сподівається, що лікування в клініці “Шаріте “призведе до поліпшення його стану і зробить можливим повне одужання”, – сказав офіційний представник уряду.

Зараз лікарі проводять медичне обстеження Навального.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біля клініки, де лікують Навального, чергують кілька автобусів поліції і близько 10 співробітників правоохоронних органів, які переміщаються по периметру групами по 2-5 осіб.