У Миколаєві від коронавірусу померла 65-річна сімейний лікар Галина Колянчікова, але її рідним відмовили у виплаті компенсації.

Про це повідомляє “Україна 24”.

“Пройшло засідання комісії Держпраці з розслідування смерті моєї дружини. 8 голосами “проти”, 6 – “за” було прийнято рішення про те, що не потрібно даний випадок пов’язувати з професійними факторами. Проти голосували представники роботодавців, Центру первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСП) №3, де працювала моя дружина, і три представники фонду соціального страхування”, – розповів чоловік померлої, хірург Юрій Колянчіков.

Як пояснив хірург, представники ЦПМСП, де працювала його дружина, вважають, що інфікував її він, але він почувався нормально. За два тижні до того як захворіла дружина він захворів, але, за його словами, він не міг бути джерелом. У той же час, документально підтверджено, що жінка працювала з хворими коронавірусом.

“Але було попереднє засідання, на якому тенденції нам стали зрозумілі. Ті ж самі аргументи те ж обвинувачення – винна сама, була в групі ризику, їй варто було не працювати, а звільнитися. Зараз в сімейній амбулаторії, де працювала дружина, 100% лікарів пенсійного віку, всі в групі ризику. Що ви пропонуєте, їм усім звільнитися?” – зазначив хірург.