c54b5f1e6ea3796a916ee43d7f3e419d1417680759

СБУ заарештувала організатора референдуму в Сєвєродонецьку в травні минулого року.

Як повідомили в прес-службі Служби безпеки України, затриманий організатор референдуму, який агітував місцевих жителів до участі у загальному опитуванні, направленому на зміну меж території України і порушення конституційного ладу передає Корупція.інфо

Читати: СБУ вилучила зброю, з якої терористи планували обстріляти Верховну Раду (ФОТО)

Також співробітники СБУ побачили в його діях загрозу керівництва одного з навчальних закладів захоплення будівлі в тому випадку, якщо вони відмовляться виділити приміщення для проведення референдуму.

Крім того, він у цьому ж будинку 11 травня минулого року проводив голосування і підрахунок голосів, займаючи посаду голови виборчої комісії.

Читати: Контррозвідка СБУ затримала на Одещині бойовика «ДНР», на прізвисько «Філософ»

СБУ в Луганській області повідомили підозрюваному у вчиненні даного злочину в рамках кримінальної справи за частиною другою статті 110 КК України. Суд призначив для нього запобіжний захід 23 січня 2015 року у вигляді утримання під вартою строком на два місяці. Дії, спрямовані на посягання на територіальну цілісність і недоторканність країни за попередньою змовою групою осіб, згідно КК України карається обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років позбавлення або обмеження волі.

Читати: СБУ розкрила ім’я зрадника з Генштабу, який “зливав” Росії секретні дані

Нагадаємо, 4 лютого Служба безпеки України затримала опозиційного політика, депутата Миколаївської обласної ради Миколи Машкіна. Формальним приводом для цього послужили його критичні висловлювання на адресу чинної влади. А в «демократичному» Києві сьогодні такого не прощають.