Створення “Кримської платформи” – це чудовий спосіб повернути людям на окупованому півострові їхні права, так у своєму Твіттері висловився міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

“Кримська платформа – це спосіб повернути людям у Криму їхні права – від доступу до освіти до релігійної свободи. Окрім того, дозволити їм користуватися міжнародними банківськими системами, захищати власність у судах, насолоджуватися безвізом, обирати свій телевізійний канал чи уряд”, – зазначив Кулеба.

Нагадаємо, також 2 липня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter закликав світових лідерів приєднуватися до роботи з деокупації Криму. 

“Кримська платформа багатогранна. Ми запрошуємо всі країни працювати над тими аспектами, які їх найбільше хвилюють. Ви хочете зосередитися на правах людини? Ласкаво просимо. Свобода навігації? Заходьте. Міжнародна безпека, свобода віросповідання, довкілля, міжнародне гуманітарне право? Ласкаво просимо всіх”, – зазначив Кулеба.

В інтерв’ю LIGA.net, опублікованому 1 липня, глава МЗС України повідомив, що “для проведення пристойного саміту у нас уже достатньо партнерів”, але не став називати лідерів країн, які погодилися взяти участь у Кримській платформі.

“Я не хочу полегшувати справу Службі зовнішньої розвідки РФ. Тому ми не розголошуємо список країн, які вже погодилися… Саміт відбудеться, буде успішним. Наша мета – виправити помилку, зроблену у 2014 році. Це відсутність будь-якого міжнародного механізму, який зрештою, я впевнений, спричинить деокупацію Криму. Ми цю помилку виправимо”, – підкреслив Кулеба.

Відомо, що “Кримська платформа” – новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, що зростають, посилення міжнародного тиску на РФ, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.