Тимошенко просто розмазує Петра Порошенка. Спочатку звинуватила його у держзраді за купівлю вугілля у бойовиків, а тепер взялася за Мінські угоди.

Тимошенко переконана, що Мінські угоди загрожують втраті Україною суверенітету й незалежності не менше за військове вторгнення і є фактично політичним варіантом захоплення України Російською Федерацією.

“Я хочу закликати вас вийти з цієї пастки і звертаюся до всіх фракцій, до всіх депутатів. Ми маємо висловити свою консолідовану позицію та раз і назавжди пояснити людям і нашим стратегічним партнерам, в чому криється загроза Мінських угод і в якому варіанті вони ніколи не можуть бути прийнятні, якщо ми хочемо зберегти Україну як незалежну суверенну державу”, – сказала Тимошенко під час засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп.

Та додала:

“Уся ця ескалація на кордонах пов’язана не з тим, щоб розпочати повномасштабну війну проти України, хоча цей ризик завжди буде залишатися, але для того, щоб примусити Україну до виконання Мінських угод… І зараз треба розібратися, хто заштовхав Україну в цей глухий кут і який з нього є вихід”, – сказала вона. Очевидно що вона натякає саме на Порошенка.

У цьому контексті варто зазначити, що сам Порошенко заявляв:

“Я особисто сів і писав текст Мінських угод. Разом із Меркель”

Нагадаємо, Петро Порошенко зізнавався в тому, що він разом із канцлером Німеччини особисто писав текст Мінських угод.

Про це він сказав в інтерв’ю Українській правді.

“Я особисто сів і писав текст Мінських угод. Разом з Меркель. Тоді і в Меркель є мікроменеджмент, бо ми удвох писали. Такі слова, що от є мікроменеджмент… У чому?

Якщо говорити про якусь свою принципову позицію, то не помиляється той, хто нічого не робить. Я багато зробив, можливо, багато помилявся. Але я щиро прагнув, прагну і буду прагнути успіху моєї держави. Те, що це стало моїм першим пріоритетом за останні п’ять років, це головна зміна, яка відбулася. Україна і родина”, – зазначив він.

Однак дивлячись правді в очі. Петро Порошенко, підписавши Мінські угоди, загнав Україну в глухий кут, замість того, щоб через Будапештський меморандум вийти на повне врегулювання військового конфлікту, – вважає Тимошенко.

Виконання Мінська -2 ставить хрест в Україні навіть в існуючих територіальних кордонах. Це механізм запуску легального розпаду, громадянської війни та подальшого поділу України. Мінськ-2 – це повільний вогонь, в якому Путін варитиме Україну. Ось ця найстрашніша справа Порошенка – він допоміг створити інструмент розпаду, вважає Юрій Романенко.