Білорусь почне вторгнення з провокації – заявив один із лідерів білоруської опозиції Латушко.

За даними міжнародних джерел, Білорусь може вступити в наземну війну проти України. Наразі інформація перевіряється спецслужбами, які працюють на опозицію країни.

Про це розповів один із лідерів білоруської опозиції Павло Латушко. Він зазначив, що за наявною інформацією вихід білоруських військ буде пов’язаним з організацією провокацій на кордоні України та Білорусі. Також, він заявив, що провокація може відбутись у вигляді обстрілу з української сторони території Білорусі.

«За тією інформацією, яку ми маємо, план можливої військової участі у наземній операції збройних сил Білорусі буде пов’язаний із організацією провокації на держкордоні. Провокація має передбачати нібито обстріл із української сторони території Білорусі. Після цього обстрілу має відбутися досить широке висвітлення та нагнітання обстановки у ЗМІ Білорусі та РФ. Виходячи з цього, Лукашенко ухвалить рішення про проведення вже реальної військової наземної операції», – розповів опозиціонер.

Латушко зазначив, що Лукашенко неодноразово наголошував, що будь-які провокації на кордоні потягнуть за собою негайну та жорстоку реакцію.

Як відомо, білоруський диктатор прийняв рішення про напад ще 23 лютого, коли з території Білорусі був завданий перший ракетний удар по території України.

Нагадаймо, білоруські військові не хочуть воювати проти України попри інформацію про підготовку Росії нападу з території Білорусі.

Про це раніше заявляла заступник міністра оборони – Ганна Маляр. 

“Є вже офіційна інформація на сторінці Генерального штабу ЗСУ щодо підготовки до активних агресивних дій з боку кордону з білоруссю. Але тут ситуація дуже цікава. Ми знаємо, що територію білорусі використовує саме російська федерація для того, щоб здійснювати агресивні дії. Але є позиція військових білорусі. І серед них вже зріє страх і небажання виконувати це розпорядження, якщо воно буде, тому що вони вже бачать, що тут відбувається. У них потроху руйнується міф про непереможну російську армію. Вони вже починають усвідомлювати, що насправді виконання такого наказу – це вчинення воєнного злочину”, – наголосила вона.