Збройні Сили України розбомбили техніку окупантів на аеродромі в Чорнобаївці під Херсоном вже 11-й раз.

Про це повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович на фейсбук-сторінці.  

За його словами, розгромити російську техніку вдалося в ніч з 26 на 27 березня. Арестович також зазначив, що Чорнобаївку «наздоганяє» аеродром у місті Мелітополь.

«11:0, сьогодні вночі. До речі, аеродром у Мелітополі впевнено наздоганяє Чорнобаївку. 4:0. Сьогодні», – написав радник голови ОП.

«Феномен Чoрнобаївки»

Кілька днів тому стало відомо, що українські військові захопили карту, з якою окупанти йшли у наступ на Україну, і з якої зрозумілий «феномен Чорнобаївки».

Як пише видання defence-ua.com, на цьому аеродромі під Херсоном рашисти розмістили штаби майже всіх підрозділів свого угрупування: 22 армійського корпусу, 7-ої десантно-штурмової дивізії, 127-ої окремої бригади розвідки та 20-ої мотострілецької дивізії. А найголовніше — командний пункт всього угрупування військ РФ на цьому напрямі.

Уже після першого артилерійського удару вся організація російських військ, найімовірніше, була схожа на «пожежу у борделі». Тобто приймались абсолютно алогічні рішення, які лише погіршували ситуацію, все це множилось на так званий «особистий контроль» штабних генералів.

Для росіян цей аеродром – стратегічно важлива локація. Там сили РФ базують свої гелікоптери та поступово підтягують сили та техніку з окупованого Криму.

«Вертоліт тільки у кіно може сідати, де хочеш, літати, де хочеш. Потрібна вертолітна топографічна привʼязка й аеродромне забезпечення, тому вони змушені обирати аеродром. Вони грають у «пʼятнашки», намагаються пересуватися, щоб не стояти в одному місці, але не можуть його не використовувати. Там склався такий вузол, і на цей вузол прилітають і ще будуть прилітати», – пояснив феномен Чорнобаївки радник голови ОП Олексій Арестович.

Нагадаємо, 24 березня ЗСУ вдесяте розбили російську армію у Чорнобаївці. А під час восьмого розгрому окупанти зазнали втрат двічі: спочатку від ЗСУ, а згодом влучили ракетою у власну техніку. 

Окрім цього, варто зазначити, що триває тридцять друга доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Оперативна інформація станом на 12.00 27.03.2022 щодо російського вторгнення.

Противник продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України. 

Триває переміщення підрозділів російської федерації на територію республіки білорусь. Вказані заходи проводяться з метою ротації підрозділів, що зазнали суттєвих втрат, посилення наявних угруповань, поповнення запасів продовольства, палива та боєприпасів, організації евакуації поранених  та хворих військовослужбовців.

Частина підрозділів збройних сил республіки білорусь продовжує перебувати на полігонах. 

На Поліссі противник під прикриттям вогню артилерії та авіації продовжує закріплюватися на досягнутих рубежах, готується до проведення ротації підрозділів.

На Сіверському напрямку ворог продовжує блокаду Славутича, не полишає спроб взяти під контроль Чернігів. В районах Лук’янівка та Рудницьке противник зазнав втрат та відійшов.

На Слобожанському напрямку противник намагається здійснити перегрупування в районі Сум. Поблизу Харкова зосередив зусилля на поповненні поточних втрат. В районі Слов’янська ворог проводить вдосконалення інженерного обладнання зайнятих позицій. Силами оборони України відновлено контроль над населеними пунктами Тростянець та Гусарівка.

На Донецькому напрямку окупаційні підрозділи намагаються захопити Попасну, Рубіжне, Сєвєродонецьк та Маріуполь. Успіхів не мають. Здійснили невдалу спробу штурму Красногорівки. Зазнали втрат, відійшли.

В Таврійському операційному районі окупанти силами росгвардії продовжують боротьбу з осередками спротиву на тимчасово зайнятій території.

Українські воїни продовжують ефективне протистояння російським загарбникам, відбивають ворожі атаки та поступово звільняють тимчасово зайняті ворогом території на окремих напрямках.

Разом переможемо! Зберігаємо спокій! Слава Україні!