Rally for release of Ukrainian officer Nadiya Savchenko from Russian prison

Якщо депутат Верховної Ради і депутат ПАРЄ Надія Савченко, яку утримують в російському полоні, помре від виснаження, то президент Росії Володимир Путін опиниться в ситуації, яка для нього і всієї РФ виявиться набагато гіршою за наслідки розслідування катастрофи збитого Boeing-777 на Донбасі.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав фінансист, головний виконавчий директор Diamond Age Capital Advisors і популярний блогер Слава Рабинович.
За його словами, Росія буде змушена зіткнутися з реакцією цивілізованих країн світу, яка за своєю жорсткістю перевершить Акт Магнітського.


"Якщо Надія Савченко помре, Путін опиниться в ситуації покруче збитого Боїнга. Це буде на всіх телеекранах усіх країн світу. В зрозумілому контексті. Член постійної делегації України в ПАРЄ. Незаконно вивезена з території України громадянка України. Незаконно утримується в російському СІЗО. Акт Магнітського здасться квіточками. Буде Акт Савченко ", – написав блогер.

За його словами, прийняття такого документу дозволить ввести санкції щодо всіх, хто має відношення до незаконного затримання, транспортування та утримання під вартою Надії Савченко.

"По ньому (акту. – Ред.) будуть санкціоновані всі особи, що брали участь в її незаконному затриманні, викраденні, транспортуванні, утриманні під вартою. Аж до самих вищих чинів Російської Федерації. Арешти активів, рахунків, анулювання віз", – пише Рабинович.

"Путін повинен звільнити Савченко завтра ж. Інакше буде гірше. Набагато гірше. Усім сторонам", – додав блогер.

 

Джерело: Корупція.інфо