Мочанов

Український волонтер, гонщик і митець Олексій Мочанов під час чергової поїздки з гуманітаркою для військових на передову в Піски перетнувся зі спостерігачами ОБСЄ. Представники місії поверталися з передової.

Через 15 хвилин після відходу з "передка" машин ОБСЄ терористи відновили вогонь по позиціях ВСУ, повідомив Мочанов, передає Корупція.інфо

"Мені вже навіть не смішно згадувати про сліпих і глухонімих спостерігачів у своїх звітах. Рівно через 15 хвилин після того, як спостерігачі залишили червону зону, – в Пісках почався бій. Спочатку стрілецький. Точніше, не почався, а продовжився. Лупили великі кулемети, ганяли один одного автоматники. Апогей бою – ворог почав жорстко поливати Пісочницю з САУ. Спостерігачі у цей час, напевно, під'їжджали до улюбленої кафешки в Костянтинівці, АЗС "Роут 20". Хто заважає обсмієшникам приїхати на позиції своїми маркованими крузаками, відправити водіїв назад, а самим залишитися на ніч і подивитися-послухати-зафіксувати, як виглядає "перемир'я", – написав волонтер на своїй сторінці в Facebook.

На зворотній дорозі з передової Мочанов знову зустрів броньовики місії.

"До питання про ОБСЄ. Повертаємося. За Пісочином під Харковом побачили на "Шеллі" три броньовика спостерігачів. Розвернулися. Зафіксували. Перекинутися парою слів з водилами Тойот. Йдуть на Харків, звідти – в зону. Нормальні мужики. Наші. Небайдужі. Але вони нічого не вирішують. Вирішує місія. Вони тільки рулять-возять у заданому графіку і напрямку. Самі багато знають і розуміють, але ні на що не впливають.

Вчора з того боку місію нахабно і з погрозами не пустили в район порту. Якраз коли там сепари викладали у Пісках мозаїку з градів і шрапнелі. Питання до вищих керівників держави і української дипломатії про формат відносин між Україною та ОБСЄ. Всі все знають, ніхто нічого не бачить.

І, так, хотілося б, щоб ОБСЄ купила в Піски нову машину швидкої допомоги, яку вони нам розвалили в ДТП на передку не роз'їхавшись на слизькій, холодній, брудній дорозі. Їхнє щастя, що зіткнення було зі швидкою. А не з танком. Тому що зараз вони не бачать не тільки їхніх довгостволів, а й наших медичок. Кіно і цирк тривають. Війна теж.

Але поки одні не бачать важкої арти – інші не бачать, що це війна. А не анти-терористична операція. І, так, Путін – х**ло. Але чи тільки Путін?"

Як повідомлялося, в зоні АТО найгарячішими точками залишаються селища Широкине на Маріупольському напрямку і Піски біля руїн Донецького аеропорту.

615139_1_w_570 615139_2_w_1000 615139_3_w_1000 615139_5_w_1000 615139_6_w_1000 615139_7_w_1000 615139_8_w_1000