aksenov

Печерський районний суд міста Києва підтримав клопотання слідчих управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України та наклав арешт на нерухоме і рухоме майно депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, а також самопроголошених керівників незаконно сформованих органів влади автономії (Сергія Аксьонова, Володимира Константинова та інших).

Повідомляє Корупція.інфо з посиланням на прес-службу ГПУ.

Загалом арештовано 67 транспортних засобів, майже 70 житлових та нежитлових приміщень та інше майно, яке знаходиться у тому числі на території материкової частини України.

Орієнтовна вартість арештованого майна складає 1 млрд 200 млн грн.

Нагадаємо, що слідчими Генеральної прокуратури України розслідуються кримінальні провадження стосовно депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, а також самопроголошених керівників незаконно сформованих органів влади автономії, які обґрунтовано підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 109 (співучасть у насильницькій зміні конституційного ладу), ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 110 (співучасть у зміні меж території України у порушення порядку, передбаченого Конституцією та законами України, а також публічні заклики до вчинення таких дій), ч. 1 ст. 111 (вчинення державної зради, яке виразилося у наданні іноземній державі та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України) ч. 1 ст. 255 КК України (участь у злочинах, які вчиняються злочинною організацією).

Санкції цих статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.