хабар

Оперативники державної служби боротьби з економічними злочинами Управління МВС у Житомирській області викрили чиновників у завищенні вартості ремонту автодороги на суму 1 мільйон 750 тисяч гривень. Державні кошти були виведені через фіктивні підприємства й привласнені.

Новину передає Корупція.інфо з посиланням на Факти.

«Для ремонту в Новоград-Волинському районі 11 км ділянки автодороги Київ-Чоп регіональний підрозділ державної служби автомобільних доріг уклав договір з одеським приватним підприємством на придбання асфальтобетонних сумішей, бітуму та відповідних послуг. У ході перевірки господарської діяльності приватного підприємства встановлено, що воно має ознаки фіктивності і жодних товарів в регіон практично не поставлялося », – повідомили в прес-службі житомирської обласної прокуратури.

Зараз триває розслідування кримінального провадження за статтею 364 («зловживання владою або службовим становищем») і за статтею 366 («службова фальсифікація») Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.