Pravyi_Sektor_Right_Sector_flag-1024x683

У Добровольчому українському корпусі «Правий сектор» бійцям забороняється катувати полонених бойовиків та знущатися над ними. У них практикуються зовсім інші методи – вивчення українського гімну та співати його двічі на день.

Про це повідомив народний депутат і лідер ДУК "Правий сектор" Дмитро Ярош, передає Корупція.Інфо

Читайте також: Правий сектор” піде на злиття із ЗСУ за умов: збереження автономії та підпорядкування Ярошу

"У нас заборонено катувати полонених, знущатися над ними. Максимальні знущання, які практикувалися – вони вивчають повністю "Ще не вмерла Україна" – і співають двічі на день. Усі куплети без винятку", – розповідає нардеп.

Також полонені терористи виконують певні госпроботи, а фізичного насильства над ними бійці намагаються уникати.

"Через межу ніколи не можна переходити. Ми це пояснюємо. Хоча якщо в нашого бійця щойно загинув побратим – а тут він бачить ворога, то втриматися досить складно. Але пояснюємо бійцям, що людяність на війні ніхто не відміняв. Вона має залишатися. Інакше ми будемо такими ж звірами, як ці сепаратисти, терористи. За що ж ми тоді воюємо?", – зауважує Дмитро Ярош.

Читайте також: «Правий сектор» почав розробку стрілецької зброї

Українські військовослужбовці намагаються донести сепаратистам, що їхнє бачення ситуаціє не є правильним. До декого навіть дійшло…

"Був у нас, наприклад, священик московського патріархату, який коригував вогонь їхньої артилерії. Потрапив у полон і, побувавши у нас, поїхав у монастир київського патріархату. Також він для себе повністю змінив уявлення про світ і про все інше", – розповідає керівник ПС.