jarosh

Аби навести на Донбасі порядок, потрібно жорстко працювати з тими, хто не хоче жити за законами держави та повністю знищити кримінально-олігархічні схеми.

Такої думки дотримується лідер «Правого сектору» та народний депутат Дмитро Ярош, новину передає «Преса України».

«Там (на Донбасі – ред.) совок. Реальний совок. І його треба буде витравлювати. Дуже жорстко працювати з тими, хто не хоче жити за правилами, за законами держави. Депортація, позбавлення громадянських прав і так далі. Без такого, силового певною мірою, фактора там нічого не зробиш. Не переломиш ситуацію», – вважає нардеп.

Дмитро Ярош впевнений, що антиукраїнські настрої, які зараз панують серед частини жителів Донбасу – це результат багаторічної російської пропаганди та "вибивання" українського духовного життя. Проте цьому піддалися не всі донбасівці, є там багато справжніх патріотів України.

«У нас воюють багато хлопців із Донецької та Луганської областей. Вони за свій будинок воюють. За свою сім'ю воюють. І це сотні, тисячі людей. Це безліч людей, які зараз там, за лінією знаходяться. Дають розвідувальну інформацію, ризикуючи життям. Тому що, якщо їх спіймають – покарання буде одне: розстріл. Саме ці люди повинні стати елітою, на основі якої належить формувати якісно нове суспільство. Крім того, повинна бути впроваджена програма подібна до того, як колись у Німеччині денацифікація… І ті ватні кримінально-олігархічні схеми, які в головах простих людей чомусь сидять, вони повинні бути витравлені повністю", – наголошує керівник «Правого сектору».

Початок духовного повернення Донбасу слід почати з пошуку та нейтралізації провокаторів, які нагнітають істерію й антиукраїнські настрої серед змучених війною людей.

«Події у Костянтинівці це показали. Якби проявили слабину хоча б трошки… От як у самому початку стали проявляти – і відразу повилазила ціла купа "орлів", які трагедію почали використовувати у своїх сепаратистських інтересах. І як тільки почали ввечері хлопці стріляти в повітря і висмикнули призвідників заворушень – усе відразу припинилося. Це ж правило. Пам'ятаєте, у Висоцького: "Справжніх буйних мало – ось і немає ватажків". Там буйних повисмикувати – і все буде нормально. Тихо, спокійно. А потім вже, звичайно, програма ласкавою українізації», – зазначає Дмитро Ярош.