JPG
 
У Дебальцевому бойовики не можуть забезпечити людей хлібом. Тому змушені були ввести на нього «соціальні картки». Окрім того, окупанти суворо попереджають, що  така «картка» не підлягає передачі третім особам, а також не відновлюється при втраті.
 
Зазначається, що за допомогою цієї «картки» проводиться контроль видачі хліба. Крім того, підкреслюється, що при отриманні хліба ставиться відмітка про дату отримання. Відповідна інформація написана і в оголошеннях адміністрації міста.
 
Адміністрація Дебальцевого, залежно від наявності продукції на складах, встановлює регулярність видачі та сам перелік продуктів харчування, предметів першої необхідності, які розподіляються за соціальною карткою.
 
Однак за даними місцевих жителів, що з таким «соціальним документом» можна отримати лише півхлібини на людину.

Читайте також: Хліб усьому голова: цінова політика

Зокрема, «соціальні картки» поділяються на «стандартні» та «дитяча». А отримати такий «документ» мають право всі зареєстровані особи або ті, які постійно проживають у Дебальцевому.
 
Зауважується також, що люди, старше 18 років, які не досягли пенсійного віку та не мають постійного місця роботи, мають стати на облік як волонтери в адміністрації міста. Якщо хочуть отримати таку картку.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жителям Луганщини «нова влада» запропонувала працювати за буханець хліба.