DSC0010700010002

Серед запрошених на службу є артисти оркестру, хору, провідні солісти опери та провідні солісти балету, також є Заслужені артисти та навіть Народний артист України. В балет театру повістки прийшли відразу чотирьом провідним танцюристам з семи.

 

На сторінці у Facebook Львівська національна опера поширює звернення, у якому занепокоєна таким масовим повісткам артистам театру. 

Артисти побоюються, що така повальна мобілізація призведе до того, що з афіші зникнуть певні найменування вистав,та може взагалі зірватися робота театру.

"Зауважимо що в країні не введений військовий стан. Складається враження що хтось з чиновників навмисне намагається знешкодити академічні мистецькі традиції України. Цікаво скільки синів депутатів Верховної ради та чиновників призвали до ЗСУ?" – йдеться у зверненні. 

Наприкінці квітня в Україні почалася п'ята хвиля мобілізації, підготовка до якої через напруженість ситуації в Донбасі почалася ще до закінчення четвертої, перших мобілізованих відправили на навчання вже 22 квітня.