Активісти і волонтери зафіксували факти підкупу виборців штабом кандидата в нардепи Олеся Довгого на 102 окрузі в Кіровоградській області.

“Схема працює так: представник штабу відвідує будинки і квартири жителів округу, збирає паспортні дані і за 200 грн підписує угоди про голосування за Довгого. За кожен такий голос представник отримує 100 грн”, – повідомив кандидат в нардепи Мустафа Найєм на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що активісти на місцях склали список осіб та структуру “піраміди” в окрузі.

Відповідну заяву кандидат в нардепи Андрій Лаврусь (балотується на тому ж окрузі) передав главі УМВС в Кіровоградській області Анатолія Вітюка.

“До речі, за словами пана Вітюка всього по області розслідується 42 кримінальні виробництва з виборчого законодавства, з яких 22 по 102 округу”, – підкреслив Найєм.

Як повідомлялось, шість кандидатів у народні депутати в 102 окрузі Кіровоградської області об’єдналися і висунули єдиним кандидатом проти Олеся Довгого Андрія Лавруся.

Раніше активісти-журналісти вимагали від політичних сил визначитися з єдиними кандидатами в округах, де йдуть одіозні екс-регіонали.

 

Джерело: INSIDER