парасюк

Чимало народних депутатів заявляють про підкилимні домовленості у парламентській коаліції у зв'язку з підготовленим звільненням голови СБУ Валентина Наливайченка, передає Корупція.Інфо

Нардеп Володимир Парасюк (позафракційний) повідомляє у Facebook, що президенту, щоб зібрати голоси за відставку Наливайченка, довелося піти на деякі "жертви":

"1. Юлія Володимирівна (Тимошенко – ред.) замінить міністра екології (Ігоря Шевченка – ред.) на когось чистого, бо над чинним останнім часом нависли чорні хмари.

2. Кличку дають Прокурора Києва.

3. Вибори мерів відбуватимуться в один тур. Це вигідно не тільки Кличку, але і ще одній фракції з дуже європейським мером, тому завтра побачимо, як себе поведуть депутати від цієї фракції".

"Дуже хотів би, щоб моя інформація не підтвердилася, але є ще один факт: сьогодні (у вівторок. – Ред.) у сесійній залі активно поширювалася інформація, що за відставку Наливайченка дають по 500 000$. Не знаю, правда це чи ні , але чув про це від 4 депутатів. Відповідальним за акцію по мотивації є Олесь Довгий. Тому все може бути, враховуючи його "досвід" у таких справах", – додав Парасюк.

Снимок

Позафракційний депутат Віталій Купрій у Facebook пише, що "в результаті нічних договорняків всередині коаліції і за її межами" Порошенко переконав більшість депутатів голосувати за зняття з посади голови СБУ.

"Особливо цинічною виглядає згода Віталія Кличка і більшості партії УДАР злити свого колегу взамін на посаду прокурора м. Києва та недопущення проведення виборів мерів у 2 тури (до речі, останнє підтримає і команда мера Львова Садового)", – написав Купрій.

"Також є підозра, що в результаті змови проти Наливайченка, БЮТ і "Самопоміч" отримають певні привілеї: можливість перепродати міністерські портфелі і уникнути відповідальності за корупційні оборудки", – додав нардеп.

Снимок2