Цього тижня до рубрики  "Чиновник тижня" потрапляють одразу три представника Сихівської районної адміністрації, який упіймали на гарячому, коли ті намагалися отримати хабар – у 20 тисяч гривень.

Цікаво, ща напередодні мер міста Садовий запевняв, що в у нього нема кого люструвати. Що ж, тепер сміливо можна занести у люстраційни список як мінімум тьох осіб.

Тепер опломбовані робочі кабінети усіх трьох: двох заступників голови Сихівської районної адміністрації – Олега Поручинського та Івана Коркішка і виконувача обов’язків начальника відділу житлового господарства Любомира Коханця

Як виявилося,  саме у своїх кабінетах, припускають правоохоронці, чиновники зберігають договори з підрядником, у якого вони вимагали грошей. Підприємець сам звернувся до міліції по допомогу, адже боявся, що з ним не розрахуються за виконану роботу. А це близько ста тисяч гривень. Тепер, якщо провину посадовців доведуть, їм загрожує до десяти років позбавлення волі та конфіскація майна.

Наразі правоохоронці продовжують проводити першочергові слідчі заходи..

За словами першого заступника міського голови Львова Олега Синютки, очищення влади – це не лише люстрація, а й виявлення хабарників і всіх тих, хто працює не чесно.

«Ми дякуємо правоохоронним органам, що вони допомагають виявляти корупціонерів і тих людей, які сьогодні переступають через пам’ять і честь усіх тих, котрі віддали своє життя на Майдані, на Сході нашої країни, захищаючи її цілісність та незалежність. Ми вимагаємо справедливого розслідування і якнайсуворішого покарання у разі, якщо їх вина буде доведена. З допомогою громадськості, правоохоронних органів, ми і надалі будемо очищувати владу від тих людей, які не працюють на благо громади міста і заплямовують імідж посадовців, які покликані, в першу чергу, служити народу», – зазначив Синютка.

 

Кошти держслужбовці отримували поблизу будівлі райдержадміністрації – у місці, де їм ніхто не міг би перешкодити. Там їх «на гарячому» і затримали правоохоронці.

Двох посадовців затримано у порядку ст.208 КПК України за підозрою у скоєнні злочину.

Сам мер також прокоментував ситуацію:

Хочу подякувати міліції за якісно проведену роботу. Ми були в курсі цієї операції і мені приємно, що вона вдалася. Я проситиму лише одного – щоб покарання було найжорсткішим. Бо хабарництво після Революції гідності – це удар в спину всім нам. Звичайно, має бути розслідування, суд, але важливо слідкувати за цією ситуацією.

 

Цікаво, що напередодні трьох заступників начальника обласного МВС Загарії звільнили за корупцію. Зокрема, ми отримали інформацію, що Аваков підписав наказ про звільнення керівного складу УМВС у Львівській області – Вучкана, Маруняка та Карпінця. Наскільки відомо, усі вищеперелічені посадовці пішли на лікарняне. Можливо це не весь перелік посадовців-міліціянтів, які попали під закон про очищення влади.

 Цю інформацію підтвердив начальник ГУ МВС  у Львівській області Дмитрр Загарія.

Троє моїх заступників потрапили під дію Закону про очищення влади, на даному етапі Андрій Карпінець вже  звільнений наказом від 20 жовтня, бо він написав рапорт заздалегідь і пішов на пенсію. Перший заступника та начальник слідчого управління Сергій Вучкан та заступник і начальника міліції громадської безпеки Сергій Маруняк зараз перебувають у відпустках. Як тільки вони повернуться, то автоматично будуть звільнені із займаних посад.

 
Автор: Кай Кіт