Голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін заявив, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в 90-х роках воював проти російських військових під час конфлікту в республіці Чечня. 

1

Таку заяву чиновник зробив у інтерв'ю "Російській газеті". Про це повідомляє "ВВС Україна", передає Корупція Інфо.

Бастрикін вказав, що російські слідчі звинувачують українських політиків Дмитра Корчинского, Дмитра Яроша та Олега Тягнибока в злочинах проти російських військових в 1994-1995 роках.

"Слідством також встановлено, що в ці ж роки разом з ними у складі карального загону "Арго", а потім "Вікінг", керованого Олександром Музичко, проти військовослужбовців російських Збройних Сил воював Арсеній Яценюк", – говорить Бастрикін.

Голова Слідчого комітету РФ сказав, що "за даними слідства, Арсеній Яценюк брав участь як мінімум у двох збройних зіткненнях" – 31 грудня 1994 року та в лютому 1995 року в Грозному, "а також у катуваннях і розстрілі полонених військовослужбовців російської армії" в Грозному 7 січня 1995 року.

"За наявними у нас даними, Арсеній Яценюк в числі інших активних учасників УНА – УНСО в грудні 1995 року нагороджений вищою нагородою Джохара Дудаєва "Честь нації" за знищення російських військовослужбовців", – пише російське видання.

За його словами, до України пан Яценюк повернувся на початку 1995 року "у складі групи журналістів через Грузію".

Посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба прокоментував у своєму Twitter цю заяву так: "Щиро дякую Слідкому РФ за останні заяви. Це безцінний внесок російських фахівців у нашу справу пояснення світові того, чим сьогодні є Росія".