Співробітники Служби безпеки України і Генпрокуратури затримали під час отримання хабара голову Держслужби зайнятості. Відомством керує Ярослав Кашуба.

Голову Держслужби зайнятості взяли на хабарі в 600 тис. грн (ФОТО)

Посадовець організував механізм отримання хабарів від учасників тендерних торгів, що проводила держслужба, а в протиправних схемах він використовував підлеглих, які примушували підприємців сплачувати "данину" за перемогу в тендерах, повідомляє Корупція Інфо.

"Співробітники спецслужби затримали посадовця у службовому автомобілі в центрі Києва під час отримання хабара у розмірі 622 тис. грн. Під час огляду машини правоохоронці додатково виявили велику суму грошей у іноземній та національній валютах, мисливську рушницю з набоями та інше", – зазначили в спецслужбі.

Голову Держслужби зайнятості взяли на хабарі в 600 тис. грн (ФОТО) - фото 1

Голова СБУ Василь Грицак, прибувши на місце затримання корупціонера, наголосив "Затримання Голови Держслужби зайнятості є яскравим свідченням того, що СБУ працює незалежно від того, до якої політичної сили чи відомства належить корупціонер".

За його словами, спецслужба й надалі працюватиме над очищенням української влади від хабарників та корупціонерів.

"Я думаю сьогоднішній випадок змусить задуматися тих, хто хоче заробляти гроші злочинним шляхом", – сказав Грицак.

Голову Держслужби зайнятості взяли на хабарі в 600 тис. грн (ФОТО) - фото 2

Для встановлення всіх епізодів отримання хабарів Головою Держслужби зайнятості тривають невідкладні оперативно-слідчі дії, у рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 та ч. 3 ст. 28 Кримінального кодексу України.

Як відомо, Ярослав Кашуба родом зі Львова. З 2008 по 2010 рік був заступником голови Львівської обласної державної адміністрації. З 2010 по 2014 рік – професор кафедри теоретичної та прикладної економіки Національного університету «Львівська політехніка».

У травні 2014 року повернувся на державну службу. Спершу працював у департаменті забезпечення діяльності міністра фінансів України, пізніше – начальником Державної фінансової інспекції України в Київській області.

З 24 лютого 2015 року – Голова Державної служби зайнятості (центрального апарату).

Нагороджений почесними грамотами Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва.