Постійна комісія з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем Львівської обласної ради розглянула звернення трудового колективу Роздільського державного гірничо-хімічного підприємства “Сірка” щодо вирішення проблемних питань на підприємстві та виконання судових рішень про поновлення на посаді колишнього директора підприємства. Повідомила прес-служба Львівської облради.

У своєму зверненні колектив Роздільського державного гірничо-хімічного підприємства «Сірка» висловлює стурбованість критичною ситуацією, яка склалася на підприємстві. У квітні 2013 року Агентство держмайна України незаконно звільнило з роботи директора Володимира Венчака і призначило виконувати обов'язки директора Ігоря Кострубу.

За рік його керівництва, як зазначається у зверненні, зі 135 працівників РДГХГІ «Сірка» залишилось 25 працівників (в основному це охорона та апарат управління), виробництво знищене повністю. На час звільнення Володимира Венчака борги перед бюджетом та Пенсійним фондом – відсутні. Станом на 01.06.2014р. заборгованість РДГХГІ «Сірка» перед бюджетом та по заробітній платі стаеновить 3,411 млн.три., за енергоносії – 400 тис.грн.

Трудовий колектив РДГХГІ «Сірка» у зверненні підкреслює: «Руйнування підприємства відбувалось під безпосереднім керівництвом першого заступника голови Агентства держмайна України (на сьогодні заступник міністра Мінпромполітики України) Олександра Каленкова. У травні 2014 року проти попереднього керівника Ігоря Коструби та групи «молодих та агресивних» менеджерів відкрито кримінальну справу за підозрою в розкраданні державного майна в особливо великих розмірах. Тільки на підприємстві комісія з інвентаризації виявила знищення та викрадення основних засобів на понад 20млн. грн. Але найголовніше – знищені виробничі потужності РДГХП «Сірка», більше 100 сімей залишилися без засобів на проживання. Ми вважаємо, що вони – тільки виконавці, а організатори знищення не тільки нашого підприємства, а й багатьох інших сьогодні відсиджуються в органах центральної виконавчої влади».

Колектив підприємства, комісія з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем, сесія обласної ради за ініціативи голови комісії Олега Рісного неодноразово зверталися в Міністерство промислової політики України, Секретаріат РНБО України, до Генерального прокурора України, Міністерство внутрішніх справ України щодо загрозливої ситуації на підприємстві (розкрадання, масові звільнення працівників).

Рішенням Миколаївського районного суду Львівської області від 22.11.2013р. та Львівського апеляційного суду від 10.04.2014р. Володимир Венчак поновлений на роботі з 30.05.2013 року. Однак керівництво Агентства держмайна України та Міністерства промислової політики України до сьогоднішнього дня не видає наказ щодо поновлення Венчака В.В. на посаді директора РДГХП «Сірка».

Трудовий колектив РДГХГІ «Сірка» просить Львівську обласну раду „вжити заходи щодо очищення Агентства держмайна України та Мінпромполітики України від «смотрящих», які протягом останніх років своїми злочинними діями нищать економіку України, а також сприяння щодо якнайшвидшого виконання Міністерством промислової політики України судових рішень про поновлення Володимира Венчака на посаді директора РДГХП «Сірка»”.

У результаті розгляду звернення депутати Львівської обласної ради вирішили звернутися до Генеральної Прокуратури та Державної виконавчої служби України, Міністерства промислової політики України та голови Львівської обласної державної адміністрації з проханням якнайшвидшого виконання Міністерством промислової політики України судових рішень про поновлення Володимира Венчака на посаді директора РДГХП «Сірка».

Довідка.

Володимир Венчак – учасник Революції Гідності. 20 лютого 2014 року отримав шість вогнепальних поранень. Після операції проходив реабілітацію в Празі (Республіка Чехія).

Джерело: Вголос