Приватбанк, незважаючи на те, що є найпопулярнішим банком на території України, показує, що його керівництво не сильно переживає з приводу клієнтів.

Нещодавно, однією з жертв скіммінгу стала користувачка послуг Приватбанку. Її картку клонували і знімали з неї кошти. Це сталося під час поїздки в Індонезію. На острові Балі часто можна зустрітися з ситуацією, коли місцеві жителі намагаються обдурити туристів і підсовують банкомати, які насправді є підставними і здатними клонувати картку користувача. 19 вересня відбулося перше зняття коштів з карти.

Але справа в тому, що сама клієнтка карту не втрачала.

Їй почали приходити СМС оповіщення про те, що з карти знімаються кошти. Тому довелося тут же дзвонити в підтримку Приват24, щоб заблокувати карту. На карті просто не було коштів, тому що всі 14400 гривень були зняті в результаті операцій зі сторони. Всього відбулося чотири операції зі зняття грошових коштів, кожна з яких становила по вісім мільйонів індонезійських рупій.

Служба підтримки банку приступила до роботи над поверненням коштів, але сказали, що на це може піти до 120 днів. Ясна річ, що клієнт банку тут же почав нервувати, тому що раніше подібної ситуації ніколи не відбувалося. Тому немає нічого дивного в тому, що людина перебувала в очікуванні швидкого повернення грошових коштів. Але цього не сталося.

Навіть незважаючи на те, що клієнт надав всю необхідну інформацію, скріншоти здійснених операцій і місце свого перебування – банк нічого не зробив для того, щоб повернути кошти назад на рахунок.