Вперше за останні місяці коронавірусного карантину в Україні спостерігається зниження безробіття.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявивши прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, вперше за кілька місяців коронакрізіса в Україні спостерігається досить істотне зменшення кількості безробітних.

“Тільки за останній тиждень їх кількість зменшилася практично на 6 тисяч осіб. Крім того, за урядовими програмами частковому безробіттю вдалося зберегти 360 тисяч робочих місць. Для цього ми виділила 1,8 мільярди гривень. Це і допомога бізнесу, яка дозволяє продовжувати виробництво і не звільняти людей, залишаючи за ними повноцінний зарплати “, – написав Шмигаль.

Також, варто відзначити, що за прогнозами рівень безробіття в Україні досягне в 2020 році досягне 10%, замість прогнозованих 9,5%. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

Відзначається, що кількість вакансій повернулися на докарантінний рівень.

“Ослаблення карантину вже в травні призвело до більш швидкому відновленню пропозиції робочої сили, яка в червні по еженедельними даними кількості резюме повернулася на докарантінній рівень”, – йдеться в повідомленні.

Однак в регуляторі підкреслив, що відновився інтерес до української робочої сили і за кордоном.

“Інтерес до пошуку роботи відновився Не тільки на внутрішньому ринку праці, а й за кордоном, чому сприяло часткове відкриття від державних кордонів на виїзд з метою працевлаштування”, – йдеться в повідомленні “, – додали в НБУ.