ата

На кордоні з Кримом відбулися зіткнення між учасниками блокади і Нацгвардією, є постраждалі.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомила заступник керівника центрального інформаційного центру "Правого Сектора" Варвара Черноіваненко, передає Корупція Інфо

"Зараз стоять нацгвардійці з одного боку, у 2 ряди, навпроти них стоять активісти громадянської блокади, представники ПС та інших добровольчих формувань. Нацгвардія не збирається відходити від опори, до цього на активістів наставляли автомати, били активістів, людей похилого віку, кримських татар і навіть жінок, били ногами. Весь район села Чаплинка патрулюється машинами НГ, сюди не впускають і не випускають машини", – повідомила Черноіваненко.

За її словами, постраждали 7-10 людей, але за допомогою до медиків вони не зверталися, оскільки "знаходяться в стані афекту".

Черноіваненко пояснила, що активісти прибули до пошкоджених опор вчора зранку, щоб охороняти порядок і не допустити крадіжки обладнання.

"Укренерго" при цьому не відключило лінії, вони досі під напругою.

Головною вимогою активістів, за словами Черноіваненко, є повернути Крим до України і негайно почати енергетичну блокаду півострова.

Журналіст Осман Пашаєв у своєму Facebook повідомив, що поліція на Чаплинці затримує всіх, хто їде підтримати акцію.

Раніше Пашаєв повідомив, що в Херсонській обл. озброєні спецназівці оточили учасників акції з блокади Криму, які протестують проти ремонту пошкоджених ліній електропередач, що подають електроенергію на окупований півострів.

У поліції заявили, що зобов'язані забезпечити доступ ремонтників, оскільки опори являють загрозу для життя людей.