єфремов

Суд відмовився розглядати обвинувальний акт відносно колишніх народних депутатів Олександра Єфремова, Олександра Стояна і Сергія Гордієнка.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", передає Корупція Інфо

Печерський районний суд м Києва повернув прокуратурі обвинувальний акт стосовно трьох колишніх народних депутатів у справі про голосування за "диктаторські закони" 16 січня 2014 року.

Колегія з трьох суддів на судовому засіданні прийняла відповідне рішення, мотивувавши його тим, що обвинувальний акт не відповідає вимогам Кримінального процесуального кодексу України.

Суд встановив, що обвинувальний акт не містить формулювання пред'явленого обвинувачення.

Крім того, Печерський районний суд своїм рішенням відмовив прокуратурі у задоволенні клопотання про обрання для Єфремова, Стоянова і Гордієнко запобіжного заходу у вигляді особистих зобов'язань повідомляти про своє місце знаходження, не залишати межі адміністративної території, на якій вони проживають, не спілкуватися з народними депутатами VII скликання та іншими свідками по даній справі. Суд мотивував своє рішення тим, що клопотання було подано прокурором Валерієм Зимогляд в усній, а не письмовій формі.

Повідомляється, що дане рішення може бути оскаржене в Апеляційному суді Києва протягом 7 днів з моменту його оголошення.

"Ми, безумовно, позитивно оцінюємо рішення суду, який прийняв рішення за законом, яке мало бути прийняте сьогодні на засіданні", – сказав Єфремов після засідання суду.

У свою чергу, прокурор Зимогляд заявив, що рішення Печерського суду буде оскаржено.

Нагадаємо, 1 серпня Печерський районний суд Києва продовжив дію запобіжного заходу для лідера фракції Партії регіонів у парламенті VII скликання Олександра Єфремова до 30 вересня. Незважаючи на це, електронний браслет не заважав Єфремову насолоджуватися життям.

21 липня Генпрокуратура завершила досудове розслідування по факту прийняття "диктаторських законів" і вручила трьом колишнім нардепам, у тому числі і екс-главі парламентської фракції Партії регіонів Олександру Єфремову, матеріали кримінального провадження.