Серед 17 заборонених в Україні телеканалів виявився один білоруський, який в прямому ефірі назвав українців "фашистами" і "жидомасонами".

Про це розповів голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко.

"Коли ухвалюється нами рішення про вимкнення якогось каналу — це називається визнання каналу таким, що "не відповідає вимогам європейської конвенції про транскордонне мовлення" і на підставі цього нашого рішення кабельні оператори вимикають ці канали",– пояснив Юрій Артеменко.

Відтак за рішенням Нацради вимкнено 17 каналів, серед яких здебільшого політично інформаційні російські телеканали.

"А потім ми побачили, що російська пропагандистська машина так побудована, що вона проникає і в дитячі серіали, і в дитячі канали, і телеканал "Історія", коли він показує картинку, що начебто історія має бути одна, а нам показують картинку з Майдану і паралельно картинку з фашистами, і вони їх порівнюють. Тому ми визнали такими, що не відповідають вимогам, російський канал "Історія", "Білорусія-24",– наголосив голова Нацради.

Також він зазначив, що телеканал "Білорусія-24" не є відверто проросійським. Проте він транслює окремі передачі пропагандистського змісту.

"Білорусія-24" — це вперше коли серед російських був заборонений білоруський канал. Канал – проукраїнський, він дає об’єктивну інформацію, але в одній передачі, яка йшла рано вранці… Це був якийсь жах, це порівняння з фашистами всіх українців, жидомасонами. Не пам’ятаю там деталей, але ми визнали це, заборонили, реакція білоруського МЗС і білоруської компанії: "вибачте, ви за одним сюжетом не розгледіли загальну концепцію каналу". Ми написали листа: "дайте гарантію, що не будете брехати, і ми знову повернемо канал",– розповів Яременко.

 

 

Читай найсвіжіші новини про Львів