Згідно з декларацією про доходи 2015 року народний депутат України Володимир Парасюк заробив всього 75 000 гривень. Однак, незважаючи на таку скромну зарплату, за два роки він змінив аж три автомобілі і орендує квартиру в елітному районі Києва.

Про це йдеться в проекті «По той бік» телеканалу ZIK, передає Корупція.Інфо.

Згідно з декларацією про доходи, за 2014 нардеп Володимир Парасюк заробив не більше 30000 гривень, тобто отримував близько 2500 гривень на місяць. Також невідомо, де депутат жив і на чому пересувався, адже в документі зазначено тільки один Mercedes Vito, записаний на родичів. Але вже в 2015 році справи в Парасюка пішли трохи краще. Рівно за день до введення кримінальної відповідальності за помилкове декларування доходів, нардеп оприлюднив 75 000 гривень річного заробітку.

Однак, незважаючи на таку скромну зарплату, «депутат з народу» любить часто міняти автомобілі. За два роки Парасюк змінив аж три машини, вартістю понад мільйон гривень за кожну. Нардеп неодноразово зізнавався: крім зарплати, яку отримує за роботу в ВР, живе ще й на прибуток від батьківського бізнесу. Ось тільки в декларації про існування всього цього транспорту Володимир чомусь не зізнався.

Знімальній групі Парасюк демонструє своє авто «Skoda Superb» з тризубом на бампері. Нардеп каже чесно: авто зареєстровано на родича.

«Я його записав на чоловіка сестри. Я тоді їхав в АТО, різні ситуації могли статися. У сестри, до речі, ідентична машина білого кольору, на якій мене могли побачити в Києві. Я тоді взяв її транспорт, мій поламався », – розповів Парасюк.

І приховує слуга народу не тільки автомобіль – в декларації немає ні слова і про житло. Навіть не згадується орендована квартира на бульварі Лесі Українки.

Середня місячна вартість оренди квартири в цьому столичному районі – 15000 гривень, а депутатська зарплата на 500 грн менше. Сам депутат пояснює такий парадокс просто: за квартиру платить держава, тобто українці – зі своїх податків.

 

Тому, якщо вірити Парасюка, тільки одному нардепу за рік комфортних умов з кишень простих громадян йде близько 200 000 гривень. А знімає житло в елітних будинках не він один: таких, як Парасюк, – аж 170 народних обранців. І заощадити, за словами нардепа, навряд чи вийде.

«Ці кошти все одно залишаються в апараті Верховної Ради», – зазначив депутат.

Квартири парламентаріям, які не мають власного житла в столиці, оплачують з кишень простих українців, щоб обранці могли без проблем перебувати в Києві і виконувати покладені на них обов'язки у Верховній Раді. Однак, насправді Володимир Парасюк на засіданнях з'являється не так вже й часто. Хоча сам депутат прогульщиком себе не вважає, дані електронної реєстрації говорять про інше – Парасюк прогуляв більше половини засідань.