Новий громадський транспорт – дуобус – з'явився в Рівному.

У Рівному почав курсувати новий вид громадського транспорту – дуобус, який об'єднує в собі можливості автобуса і тролейбуса, повідомляє Корупція. Інфо

Мер міста Володимир Хомко розповів: "Це справді дуобус, який ми купили у білорусів на заводі "Белкоммунмаш". Скажу відверто, про такі тролейбуси я мріяв давно. Дуже шкода, що жодне з українських підприємств не змогло виготовити нічого такого, хоча за кордоном такі транспортні засоби дуже поширені".

"Тролейбус новий, виготовлений на наше замовлення, має кондиціонер, спеціальне опалення, з низькою підлогою, має пандус для зручності людей з особливими потребами, які пересуваються на візках. Крім того, він при необхідності ще й нахиляється в сторону зупинки. Легкий в управлінні, економічний. Крім електродвигуна, обладнаний дизельним двигуном відомої фірми Iveco", – повідомив міський голова.

31115673010_f70c53ab38

"Особливо актуальним застосування такого тролейбуса є в тих місцях, де зупинки віддалені від міста і курсує трохи електротранспорту. У таких випадках прокладати тролейбусні лінії просто невигідно. З економічної точки зору при таких умовах найкращим рішенням буде експлуатація дуобуса. Наприклад, щоб прокласти лінії по маршруту, на якому буде курсувати цей новенький тролейбус, потрібно було б витратити в три рази більше, ніж придбати 4-5 таких дуобусів", – пояснив мер.

"Дуобусних маршрутів в Рівному буде два або навіть три. Від вулиці Олени Теліги по вулиці Вербовій, далі по Макарова, біля супермаркетів, по вулиці Дубенській та Соборній, а звідти – один до кладовища "Новий", другий – в зоопарк. Якщо на повну потужність запрацює Рівненський аеропорт, то доцільно було б прокласти маршрут ще і в аеропорт", – сказав Хомко.

"Дуобус істотно вплине на екологічну ситуацію в місті. Адже замість десятків маршруток, що снують по вулиці Теліги, Макарова та іншим, буде їздити великогабаритний транспорт, який не забруднює довкілля", – заявив він.