Державна моніторингова служба швидко зреагувала і саме тому віце-перм'єр-міністр Сергій Арбузов не зміг зняти 200 мільйонів гривень зі свого рахунку.

Геращенко підтвердив що Арбузову не вдалось зняти 200 млн гривень зі свого рахунку

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Всі активні громадяни добре пам'ятають недавній скандал, коли суддя Печерського суду нишком зняв арешт з рахунків сім'ї Арбузова на яких знаходилося близько 200 мільйонів гривень. Тільки завдяки тому, що чесний співробітник суду передав документи про це моєму другові Юрію Бутусову, прокуратурі та суду довелося знову накласти арешт на ці активи", – йдеться у повідомленні.

Геращенко наголошує, що гроші начебто залишились на рахунках  завдяки швидкій реакції Державної служби фінансового моніторингу, заблокувавши рахунки своїм рішенням.

Радник Авакова задня унеможливлення такий випадків у майбутньому пропонує зробити так, щоб суспільство могло контролювати дії правоохоронних органів та активи тих осіб, який світ визнав причетними до протиправних дій проти 

"Вчора в ході засідання Комітету з законодавчого забезпечення роботи правоохоронних органів я запропонував направити від Комітету запит на Генерального Прокурора з вимогою надати вичерпну інформацію про заарештовані активи і рахунки членів Сім'ї і найближчого оточення Януковича. Моя пропозиція була одноголосно підтримана всіма членами комітету присутніми на засіданні", – йдеться у повідомленні.

"Мета проста – зробити доступним для парламентського, а значить і громадського контролю питання про те, чиї рахунки або активи заарештовані, в якій країні світу, ким заарештовані і за якою процедурою, коли закінчується термін арешту і що необхідно зробити правоохоронним органам, щоб ці активи були передані народу України через Державний бюджет. 

А також отримати інформацію про те, чиї рахунки або активи були розблоковані прокурорами Генеральної Прокуратури починаючи з березня 2014 року",  – пояснює радник міністра внутрішніх справ.

Нагадаємо, що 3 грудня нардеп Борис Філатов заявив про те, що з рахунків Арбузова знято 90% коштів. Він повідомив про те, що йдеться про 200 мільйонів.

 

 

Джерело: IPress