Народний депутат Володимир Парасюк вважає, що закон про реінтеграцію Донбасу необхідно розділити на декларативну та адміністративну частину, передає Корупція.Інфо

У першій має йтися про те, що Російська Федерація – країна-агресор з “усіма витікаючими”, що підтримає приблизно 70% Верховної Ради.

У той же час, адміністративна частина закону, присвячена українській армії, викликає багато запитань. У ній, за словами представника комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції, прописано багато правил, які стосуються, переміщення товарів. Але там стільки шляхів для можливої корупції й загроз віддалення перемоги у неозоре майбутнє, що ще нинішнім дітям доведеться боротися проти РФ.

Нардеп-самовисуванець підкреслив, що закон “Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях” містить підводні камені, одночасно наголосивши, що правила та дорожнья карта вирішення конфлікту на Сході Україні все одно потрібні.

Парасюк припускає, що оточення президента Петра Порошенка та олігархи з “Опозиційного блоку” на чолі з Ринатом Ахмєтовим планують відновити торгівлю із ОРДЛО.

І зазначене питання, підкреслив він, є головним у адміністративній частині законопроекту, яке має узаконити “темні справи”.

Нагадаємо, закон “Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях” наділяє президента Порошенка правом використання армії на території держави у мирний час.

У свою чергу, в Москві висловили обуренняпланами прийняти законопроект про реінтеграцію Донбасу, наполягаючи на тому, що в Україні зобов’язані прийняти закони про особливий статус Донбасу, а також про вибори та амністію для бойовиків.

 

Популярне: “Вам же не говорять, що ви…”: На засіданні Кабміну сталась “перепалка” між Гройсманом і Аваковим