Президент підписав ухвалені Верховною Радою 28-го та 29-го грудня закони щодо реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Відтак передбачається зменшення сплати єдиного соцвнеску від 41% до 16,4%.

Також Петро Порошенко ратифікував закон, який передбачає, що у 2015-му році максимальний розмір заробітної плати працівників держустанов не може перевищувати 7 мінімальних заробітних плат. Крім того, з урахуванням економічної ситуації, за результатами 1-го півріччя 2015-го року уряд затвердить порядок індексації пенсії, соцвиплат, заробітних плат і соціального забезпечення.

Водночас закон скорочує чисельність працівників Генпрокуратури у поточному році з 20-и до 15-и тисяч, а працівників органів внутрішніх справ — зі 172 тисяч до 152-ох. Скасовано вихідну допомогу при виході прокурорів на пенсію, а при звільненні вони отримуватимуть допомогу, як і інші держслужбовці. При цьому фінансування МВС, Нацгвардії та Міноборони залишається у межах, визначених проектом закону про держбюджет.

Що ж до пільгового проїзду, то було прийнято рішення до 1-го червня 2015-го року залишити все без змін. Після визначеної дати пільги надаватимуться інвалідам 1-ої і 2-ої групи, дітям-сиротам, позбавленим батьківського піклування, дітям-інвалідам, із малозабезпечених сімей, а також особам, які їх супроводжують, та учасникам бойових дій.

 

 

Корупція. інфо