До Верховного суду України призначено трьох нових суддів. Укази про це підписав президент Петро Порошенко.

Прес-служба глави держави оприлюднила тексти цих документів. У них ідеться про те, що посади отримали Сергій Слинько, Валентина Симоненко і Вікторія Мацедонська. Слинько призначено до Касаційного кримінального суду, Симоненко став суддею Касаційного цивільного суду, а Мацедонська працюватиме в Касаційному адміністративному суді.

Популярне: По-королівськи! Марина Порошенко з доньками вразили неймовірними вишиванками (Фото)

Нещодавно Верховний суд відмовив переселенцям у праві на участь у місцевих виборах. Судді розглянули в касаційному порядку адміністративну справу за позовом до відділу ведення Державного реєстру виборців про поновлення виборчих прав.

"До територіальної громади належать жителі, об’єднані постійним проживанням у межах села, селища, міста, що є самостійними адміністративно-територіальними одиницями, або добровільне об’єднання жителів кількох сіл, що мають єдиний адміністративний центр (ст. 1 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні"). Таким чином, оскільки відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи засвідчує її місце проживання лише на певний період, тобто не постійне, а тимчасове проживання на відповідній території, така реєстрація не може слугувати підставою щодо права участі на місцевих виборах на цій території", – повідомляють у суді.