Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко вважає, що загибель глави самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександра Захарченка може спричинити негативні наслідки для України та віддалити встановлення миру.

"Загибель Захарченка. Ми з вами не знаємо, хто віддав наказ його підірвати, з якою метою і чому саме зараз. Ясно одне: цим скористаються, всередині і ззовні. І будуть наслідки, так само внутрішні й зовнішні. Мир і спокій не наблизилися – віддалилися, це точно", – написав А.Гриценко на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю ввечері.

Популярне: По-королівськи! Марина Порошенко з доньками вразили неймовірними вишиванками (Фото)

Варто зазначити, що після цього Гриценко піддався шквалу критиці з боку своїх читачів та прихильнів, які зазначили, що б "хто" б не керував сепаратистами, Україні від цього краще ні в якому разі не стане.

Окрім того, Гриценко висловив сподівання, що президент України Петро Порошенко "розуміє, кому і які завдання він має поставити негайно, по лінії дипломатії і силових відомств, щоб локалізувати можливі прояви загострення, на фронті, на морі, в аеропортах і на вокзалах, на промислових і військових об'єктах, щоб наші люди були в безпеці й спали спокійно".

Як повідомлялося, О.Захарченко, за попередніми даними, отримав смертельне поранення внаслідок вибуху в кафе "Сепар" у центрі Донецька в п'ятницю ввечері. Крім того, ще щонайменше три людини отримали поранення.

У Службі безпеки України заявили, що за вибухом стоять або самі бойовики, або російські спецслужби.

Василь Грицак заявив про непричетність української розвідки до вбивства глави самопроголошеної ДНР Александра Захарченка.

Він також назвав свої версії, того що відбулося. На його думку, убивство могло бути зачисткою "тих, хто знав занадто багато" або розбіркою "на комерційній основі".

Грицак також зазначив, що його не дивують обвинувачення у сторону Києва.

«Мені абсолютно не дивно, що нас звинувачують у всіх гріхах, час покаже"