Військові Збройних сил України знищили бліндаж російських окупаційних військ у районі населеного пункту Пікузи (колишнє Комінтерново) Волноваського району Донецької області.

Українські військові завдали потужного прямого удару по бліндажу російських бойовиків з повітря, повідомив офіцер ЗСУ Анатолій Штефан (Штірліц) у Facebook.

Під час операції було ліквідовано четверо окупантів, ще кілька отримали поранення.

Пряме влучання у бліндаж і за даними розвідки славетна 200-та бригада поповнилася 4 загиблими, а 3 полетіли зализувати свої рани, – зауважив військовий.

Варто зазначити, що у першій половині 2019 року до лав Збройні сили України надійдуть перші пускові установки вітчизняного ракетного комплексу "Вільха".

Популярне: Можна не платити? Газовики розповіли, що робити з вказаним в нових платіжках боргом

Зазначається, що кожна пускова установка комплексу здатна вразити одночасно 12 різноманітних наземних цілей, передав генеральний конструктор КБ "ЛУЧ" Олег Коростельов в інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

Йдеться про щонайменше сотню ракет, які замовило Міноборони на початку 2019 року. 

Для довідки: Ракетний комплекс українського виробництва "Вільха" має керований 300 міліметровий ракетний боєприпас. "Вільха" був розроблений на основі радянської реактивної системи залпового вогню 9К58 "Смерч". Пуск пакету з 12 ракет відбувається всього за 48 секунд, а залп здійснюється без зміни положення пакету, що допомагає максимально точно вражати цілі. Прийнятий на озброєння української армії у 2018 році. 

До слова, 800 кілограмова "Вільха" неабияк допоможе українським захисникам на Сході країни у боротьбі проти російської агресії. 

Українська армія, безумовно, отримала потужну і точну зброю, яка здатна вирішувати цілий комплекс важливих бойових завдань, – повідомив Коростельов.

Варто зазначити, що Армія України  цьго року увійшла в топ-8 найсильніших армій Європи.

Новий рейтинг склали аналітики Global Firepower. Всього в рейтингу проаналізовані 33 країни.

Рейтинг Global Firepower оцінює не абсолютну кількість озброєння в країні, а його різноманітність.

Показник військової могутності країни визначається з урахуванням приблизно 50 чинників. Певний бонус держава отримує за членство в НАТО, тому що враховується ймовірність того, що при військовому конфлікті союзники прийдуть на допомогу. Україна в рейтингу Global Firepower займає перше місце серед європейських країн, що не входять до Альянсу.