Відомий чеченський артист театру і кіно і народний артист Росії Дагун Омаев помер у вівторок після тривалої хвороби, йдеться в повідомленні прес-служби Чеченського драматичного театру імені Ханпаша Нураділова.

"На 77-му році життя помер після тривалої хвороби заслужений артист РРФСР, почесний громадянин Чечні, кавалер Ордена Кадирова Дагун Ібрагімович Омаев. Беззавітно відданий своїй справі, який віддав служінню театру 58 років, що знявся в десятках фільмів, Дагун Омаев залишив яскравий слід в історії Чеченського драматичного театру ім. Ханпаша Нураділова, у вітчизняному кіно. Його смерть є непоправною втратою для культури Чеченської Республіки і Росії ", – йдеться в повідомленні.

Дагун Омаев – відомий чеченський артист театру і кіно, актор Чеченського державного драматичного театру імені Х. Нураділова, заслужений артист Кабардино-Балкарії, Північної Осетії, Абхазії, народний артист Чечено-Інгушської АРСР, народний артист Російської Федерації.

У 1969 році зіграв першу роль в кіно у фільмі "Багаття на вежах". Надалі зіграв в кіно більше сорока ролей, з них 35 – головних.