Новий Кабмін насамперед ліквідує економічний підрозділ Нацполіціі, щоб припинити втручання силовиків у справи бізнесу. Таку заяву на початку засідання Кабміну в понеділок, 2 вересня, заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

“Ми сьогодні отримали від МВС проект, відповідно до якого ліквідується економічний підрозділ в Національній поліції, тобто, поліція не повинна втручатися в діяльність бізнесу”, – пояснив прем’єр.

Крім того, Гончарук заявив, що очікує 5% -го зростання економіки країни вже в 2020 році.

“За наступні п’ять років ми повинні попрацювати так, щоб економіка виросла як мінімум на 40%. Для цього ми в наступному році маємо зрости на 5% і в усі наступні – як мінімум по 7% в рік”, – сказав Гончарук.

Відзначимо, що по завершенню закритого засідання уряду Гончарук підтвердив ліквідацію відомства.

“Ми ліквідували економічну частину в Нацполіціі. УБЕЗ – все”, – сказав він, уточнивши, що в подальшому необхідно внести зміни в законодавство для визначення послідовності цих злочинів.

“Цього недостатньо, але це перший крок і він символічний”, – додав Гончарук.

Як повідомлялося раніше з посиланням на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, уряд підтримав ініціативу МВС про ліквідацію департаменту захисту економіки в складі Нацполіціі і про переведення фахівців в Службу фінансових розслідувань (СФР). Рішення про це було оголошено на колегії МВС ще 23 серпня. Тобто задовго до формування нового Кабміну.