Володимир Зеленський закликав депутатів зі своєї партії “Слуга народу” перестати відмовлятися від відповідальності і частіше брати ініціативу на себе не продумуючи виправдань на майбутнє.

Так він відреагував на Telegram на висловлювання глави фракції СН у Верховній Раді Давида Арахамія про те, що для “Слуги” вигідно програти місцеві вибори.

“Завжди намагаюся максимально широко відкривати двері для прогресивних змін. Давати шанс. Брати в свою команду тих, хто готовий працювати і відповідати за зроблене. Беріть і робіть. І відповідайте. Тому прямо і жорстко хочу сказати всім своїм. Закінчуйте відмовлятися від відповідальності. Закінчуйте стелити собі соломку на випадок чогось непередбаченого. Закінчуйте готувати собі виправдання на майбутнє”, – зазначив Зеленський.

На його думку, у “слуг” достатньо часу, щоб довести свою ефективність, “просто потрібно працювати в режимі 24/7 і постійно доводити людям свою корисність”.

“Хіба ми вже не хочемо змінити країну? Ні? Не просто поміняти прізвища на кабінетних табличках, а отримати нарешті ефективне, зручне, сучасне і адекватне держава? Так давайте міняти. Чи не нити, не ховатися, не скаржитися на кого-то”, – закликав президент.

Він вважає, що потрібно показувати людям готовність працювати і боротися за те, “щоб, всупереч традиційним змов, отримати ще одну можливість обнулити старі” сірі еліти “на місцях”.

“Це, звичайно, дуже важко. Тому що будь-яка радикальна зміна правил гри – це перш за все відповідальність. За себе і за свою команду. І це безперечно подолання важкого опору старих затятих корупціонерів на місцях, які буквально спресовані в міцні клани і регіональні мафії” , – підкреслив Зеленський.

При цьому він визнав, що в його команді бувають помилки в людях, в кандидатах, в депутатах.

“Але сильним вважається не той, хто не помиляється, а той, хто ці помилки визнає і виправляє”, – додав глава держави.