Під час терористичної атаки в центрі Відня постраждали щонайменше 15 осіб. Кількість жертв зросла до 3 чоловік.

Про це повідомили місцеві видання з посиланням на правоохоронні органи.

Зловмисники атакували мирних громадян в шести місцях. Це центральні райони австрійської столиці між станціями метро “Штефансплатц” і “Шведенплатц”, а також вулиці уздовж Дунайського каналу.

В результаті атаки застрелений один перехожий, убитий один терорист, постраждали як мінімум 15 осіб. Семеро з них отримали важкі поранення, в тому числі один поліцейський.

Також міністр внутрішніх справ Австрії Карл Нехаммер заявив про введень військ країни для підтримки безпеки у Відні після кількох терактів в місті.

Про це LmnNews повідомляє на офіційному акаунті в Twitter.

“Військове командування буде підтримувати поліцію і антитерористичні підрозділи в пошуках терористів. Тільки що оголосив міністр внутрішніх справ в австрійських ЗМІ”, – зазначено в повідомленні.

Нехаммер сказав, що військові взяли на себе охорону ряду об’єктів у Відні для звільнення сил поліції на пошук підозрюваних у стрільбі.

“Крім того, я досяг згоди з міністром оборони, що бундесвер за допомогою спеціальних сил візьме на себе охорону об’єктів, які до цього охороняла поліція, щоб були вивільнені додаткові сили для розшуку”, – заявив чиновник.

У той же час, за словами міністра внутрішніх справ Карл Нехаммера, на момент терактів було кілька “озброєних до зубів злочинців”.

Видання “Страна” повідомляє, що всім людям, які на момент першого теракту у Відні перебували в приміщеннях, заборонили виходити на вулицю.

Це стосується також відвідувачів закладів громадського харчування та людей, які забігли в першу-ліпшу будівля у втечі від терористів, які прогулювалися по порожніх вулицях в пошуку жертв.

“Всі, хто вечеряв в ресторанах, там же і залишилися. Їм заборонено виходити. Адміністраторам велено замкнутися зсередини. У тих кафе, де є підвали або приміщення без вікон, відвідувачі і персонал спустилися туди”, – говорить співрозмовник видання “Страна”.

Відомо, що щонайменше один учасник терористичного нападу в центрі Відні продовжує перебувати на волі, жителям столиці рекомендується не виходити з дому без крайньої необхідності.

“Нашому поліцейському спецпідрозділу вдалося ліквідувати озброєного штурмовою гвинтівкою терориста, і, за наявною інформацією у нас на даний момент, щонайменше ще один злочинець ще знаходиться в бігах”, – заявив міністр.

У поліції Відня так само повідомили, що контртерористична операція триває, до неї залучено 150 осіб з підрозділу спецпризначення “Кобра”, 100 осіб з групи швидкого реагування “Вега”, а також представники поліцейсько-контррозвідувальної служби BVT і кримінальна поліція. Центр міста залишається повністю перекритим.

За даними на 07.35 вівторка 3 листопада, стало відомо, що число жертв атаки зросла до трьох осіб (раніше вранці повідомлялося про двох загиблих – Ред.). Один нападник був застрелений силовиками при затриманні.

Про це заявив шеф поліції Відня, як передає телеграм-канал РІА “Новости”.

Він так само уточнив, що спецоперація після стрілянини в центрі Відня ще не завершилася, мирним громадянам рекомендують не залишати свої будинки. Ліквідований терорист, як з’ясувалося, був прихильником ІДІЛ.