Народний депутат України, екс-командир батальйону «Айдар» Сергій Мельничук заявляє, що в керівництві АТО продовжують перебувати зрадники. Про це він сказав в інтерв'ю «Главкому».

«Вони продовжують бути в керівництві, ніхто нічого не робить», – заявив Мельничук.

Він назвав імена керівників АТО, яких вважає зрадниками.

«Наприклад, маю на увазі керівника АТО в Луганській області пана Воронченко. Він намагався забрати у мене затриманого мера Луганська Сергія Кравченка, забрати Тамерлана (Тамерлана Еналдіева, помічника «міністра оборони» самопроголошеної Південної Осетії), про що знали і міністр оборони, і керівництво СБУ. Замовником цих дій був керівник УМВС в Луганській області пан Анатолій Науменко », – повідомив екс-комбат« Айдара ».

Він розповів про операцію, яка відбулася 25 травня, в день виборів президента.

«Нам було поставлено завдання забезпечити безперешкодне волевиявлення громадян. До нас надійшов сигнал, що в Новоайдаровскому районі невідомі зі зброєю розстрілюють ділянки, забирають урни. Ось тоді виїхала група наших бійців на десяти легкових автомобілях. Мені подзвонив Науменко з питанням, мої чи це люди виїхали? Я відповів ствердно. Через кілька хвилин мені зателефонував Воронченко з вимогою повернути людей, тому що я, мовляв, здійснюю провокації. Однак, на мою думку, це був злочинний наказ. Тому я йому передзвонив і сказав, що зв'язку з групою немає, там уже йде бій. Під час бою було затримано 14 осіб, одним з яких був батюшка з УПЦ Московського патріархату зі зброєю в руках. Частина сепаратистів була знищена. Бандити, які відступили, з собою забрали тіла. Тоді протягом півтора годин ми викликали вертоліт, який відвіз затриманих в Харків до Управління СБУ. Перша операція відбувалася поблизу річки Айдар, тому наш батальйон назвали на її честь », – повідав Мельничук.

Джерело: Корупція.інфо