Виявилося, що кум Путіна був ніяким не опонентом – він був партнером колишнього президента України.

Про це пише політтехнолог Сергій Гайдай спеціально для видання Главред.

Чи дійсно опублікування розмови Медведчука і Суркова вдарить по Петру Олексійовичу?

Мені здається що це так. Як і багато інших фактів, що повилазили як під час його президентства, так і після. І я думаю треба очікувати ще і інших викриттів. Запасаймося поп-корном.

Головне стосовно цих записів: Порошенко і Медведчука пов’язували не стільки політичні інтереси, скільки забезпечення особистих надприбутків ціх діячів від эксплуатації прибуткових активів країни.

Так, навіть самі упороті порохоботи не можуть заперечувати двох фактів.

Медведчук доволі вільно і добре себе відчував за часів президентства Порошенка з 2014 по 2019 рік.

Петру Олексійовичу доводилося спілкуватися і співпрацювати з Медведчуком.

Але у “дякувал” є виправдання для їх “сивочолого гетьмана”: Порошенко був приречений це робити. По-перше, західні партнери цього вимагали. По-друге – це був єдиний спосіб вести переговори з Путіним і визволяти наших полонених.

Оприлюднені розмови Медведчука-Суркова підтверджують, що предметом цих перемовин були не стільки політичні, скільки суто комерційні питання.

Хто добре знає Петра Олексійовича розуміє: ніколи політик у ньому не перемагав комерсанта. Більш того, саме політика йому завжди була потрібна для того, щоб впевнено нарощувати свої капітали і активи. Обізнані у нашій політичній системі розуміють, що президентська посада в Україні – це завжди контроль над найприбутковішими активами країни. “Бізнесами” президентів завжди були газ, нафта, энергетика, металургія. Саме тому Порошенко, так завзято йшов до цієї посади.

Фактично, в той самий час, коли українці гинули на фронті, Порошенко домовлявся про постачання електрики до Криму на умовах росіян, б’ючись хіба що за прийнятну для себе та своїх бізнес-партнерів ціну. Навіть тендерні процедури підлаштовували під російських контрагентів.

Медведчук був ніяким не опонентом. Він був партнером Порошенка. Давній друг Петра Олексійовича створював для нього економічні і політичні преференції, сам перетворюючись на впливову фігуру. Брехнею виявилися й пояснення, що Медведчук був нав’язаний Порошенку чи то росіянами, чи то Меркель. Він сам запропонував куму Путіна стати “переговірником”.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.