Зрадник Разумков купив собі політичну партію ще рік тому і весь цей час робив вигляд, що він член команди Зеленського, щоб його не звільнили раніше — от такий цей Разумков, пише блогер Євген Прокопишин. Далі в оригіналі.

В 2014 році такий собі Андрій Мурашов (екс-помічник екс-депутата ВР і регіонала Четверікова) створив партію «Ми українці», яку у вересні 2020 року придбав такий собі Василь Бублик (аграрій з Одещини, не виключено, що також якийсь екс-регіонал) і перейменував її, увага, в партію «Розумна політика» — саме з такою назвою утворює Разумков зараз у ВР своє міжфракційне об’єднання (МФО), в якому також повно прихильників регіоналів…

Особисто у мене уже давно немає сумнівів в тому, що Разумков, який в молодості був членом молодіжного крила «Партії регіонів», вирішив за гроші олігархів (в основному Ахметова і Порошенка) створити оновлену «Партію регіонів», як альтернативу Медведчуку/Бойку/Шарію на Півдні та Сході України (в основному), і саме тому буде абсолютно справедливим відібрати у нього мандат народного депутата, який він отримав від прихильників Зеленського, якого він зрадив, і нехай йде на наступних виборах і обирається від свого електорату. Тому, закликаю партію «Слуга Народу» відібрати у нього мандат на наступному з’їзді — це ВИМОГА ВИБОРЦІВ ПАРТІЇ І ПРЕЗИДЕНТА.

Нагадаємо, що Колишній спікер Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив 8 листопада, що подав голові парламенту Руслану Стефанчуку звернення про створення власного міжфракційного об’єднання «Розумна політика». Про це він заявив на своїй фейсбук-сторінці.

До міжфракційного об’єднання “Розумна політика”, ініційованого екс-спікером Дмитром Разумковим, увійшло понад 20 “слуг”, двоє нардепів з “Батьківщини” та одна позафракційна депутат, яку виключили з монобільшості. Чи обмежиться чисельність групи Разумкова в Раді цими нардепами, значною мірою залежатиме від швидкої та ефективної реакції Банкової на ситуацію.

Про тих, хто пішов у міжфракційне об’єднання Разумкова, не будемо особливо поширюватися. Серед них ті, кого вважають його друзями (Мокан, Яковлєва, Дмитрієва), депутати, яких експерти розмістили на орбітах Ріната Ахметова (наприклад, Людмила Буймістер), нардепи з інших орбіт (наприклад, Дмитро Гурін, його вважають близьким до Андрія Богдана) . Не всіх із партнерів Разумкова обрано до парламенту за списками, є й “слуги”-мажоритарники (Бакумов, Божик, Воронько, Дмитрук, Касай, Микиша, Соха, згаданий Гурін), їм за фронду загрожує хіба що виняток із фракції. Найгірша ситуація у списочників їх можуть спробувати позбавити мандатів. Як і самого Разумкова.

У ситуації з Разумковим може йтися про старт політичних перегонів, вважає політолог Володимир Фесенко.

«Разумкову потрібен формальний парламентський суб’єкт для посилення свого статусу і для демонстрації того, що у нього є прихильники в парламенті», – каже політолог.

Що ж стосується безпосереднього складу МФО «Розумна політика», то Фесенко акцентує увагу на відсутності спільної ідеології у членів депутатського об’єднання Разумкова.

«На мій погляд, проблема в тому, що вже на старті, як це не парадоксально, Разумков повторює помилки, які були при створенні «Слуги народу». В цьому об’єднанні люди з різними ідеологічними поглядами, такі як Дмитрук (Артем Дмитрук, народний депутат «Слуги народу» – ред.)з проросійськими поглядами і люди з достатньо реформаторськими поглядами, проєвропейськими, як Мокан (Василь Мокан, народний депутат «Слуги народу» – ред.) Ця ідеологічна еклектика може стати проблемою, як вона стала для самих слуг народу. Що з цього вийде – питання відкрите», – каже Фесенко.

«Разумков бере лекала партії «Слуга народу», але шитиме свій проєкт», –говорить політолог Микола Давидюк.