Апарат Ради національної безпеки та оборони отримав доручення проконтролювати процес закупівлі вугілля для теплоелектростанцій.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов під час брифінгу за результатами засідання РНБО.

“Сьогодні було доручення, щоб апарат РНБО взяв під контроль закупівлю вугілля для наших ТЕС. Це питання є на щоденному контролі у Президента “, – сказав Данілов.

Він переконаний, що нині ситуація із постачанням вугілля контрольована.

Через заборону Росією транзиту вугілля із Казахстану Україна зараз отримує вугілля морським шляхом.

Станом на 28 грудня 2021 року запаси вугілля на складах теплоелектростанцій (ТЕС) становлять 567,5 тис. тонн, що на 26,4% більше порівняно із запасами на 21 грудня.

Також секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що члени РНБО підтримають рішення про застосування персональних санкцій щодо експрезидента, лідера партії “Європейська солідарність” та народного депутата Петра Порошенка, якщо відповідні подання надійдуть до Апарату РНБО.

“Якщо відповідні документи будуть надіслані в Апарат Ради нацбезпеки і оборони від тих інституцій, які мають на це право, а їх п’ять, ми обов’язково ці питання розглянемо, винесемо їх на засідання Ради нацбезпеки і оборони, тому що по-іншому ми працювати не можемо. Якщо у нас є відповідні подання, ми маємо з ними обов’язково вийти на засідання. Чи будуть ухвалювати рішення, це залежить від членів Ради нацбезпеки і оборони. Звертаю увагу, що для того, щоб рішення було ухвалено, потрібно дві третини голосів. Якщо такі документи з’являться, я думаю, що таких голосів буде більше ніж достатньо”, – сказав секретар РНБО.

Водночас він наголосив, що наразі подань про запровадження санкцій проти Порошенка до Апарату РНБО не надходило.

«Чи з’являться вони завтра, це залежить від тих органів, які мають відповідні документи до нас подати”, – додав Данілов.