У п’ятницю, 11 лютого Рада національної безпеки та оборони проведе засідання у Харкові. Відповідне повідомлення з’явилося на сайті РНБО.

Згідно з рішенням Президента України В. Зеленського 11 лютого 2022 року о 15.30 відбудеться виїзне засідання Ради національної безпеки і оборони України (м. Харків, вул. Сумська, 64, Харківська обласна державна адміністрація).
Орієнтовно о 17.30 – брифінг Секретаря РНБО України О. Данілова.
Акредитацію на брифінг проводитиме прес-служба Харківської ОДА 10 лютого 2022 року з 14.00 до 17.00, – повідомили на сайті РНБО.

За інформацією Телеграм-каналу Вертикаль, у середу на засіданні будуть розглянуті питання енергетики та оборони.

Їхнє проінформоване джерело вказує, що ідею провести його саме в Харкові озвучив сам Зеленський, для президента це було важливо.
Водночас журналісти Клименко Тайм стверджують, що вибір саме цього міста, зрозумілий – треба всіх заспокоїти, що атаки РФ не буде.

Як відомо, у січні Зеленський, спілкуючись з американськими журналістами, припустив, що Росія під приводом “захисту російськомовного населення” захоче окупувати Харків.

Однак попередив про наслідки: спроба захоплення великих міст в Україні стане початком великомасштабної війни.

Пізніше сам глава відповів в соцмережі на один з коментарів та наголосив, що Харків ніколи не буде окупований.

Користувач Інстаграму написав, що Харків не хоче бути окупованим Росією.На це президент відповів:

І ніколи не буде окупований! Ніколи! Тому що Харків – це наше місто із нашими крутими людьми.

Сам секретар РНБО Олексій Данілов також прокоментував слова ЗЕ про Харків та пригрозив Росії відповіддю у разі подальшої агресії.

“Ми нічого здавати не збираємо”, – підкреслив він.

До слова, ще вчора багато ЗМІ анонсували з’їзд РНБО без інформації про те, що воно буде виїзним.

«Економічна правда» з посиланням на свої джерела писала, що засідання РНБО на 11 лютого ініційоване прем’єр-міністром Шмигалем і там може звільнити керівництво Нацкомісії, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.