Місто Краматорськ сьогодні, 10 лютого, зазнало потужного обстрілу терористів, судячи по відстані від зони бойових дій і звуків обстрілу на відео – працювали реактивні системи залпового вогню «Ураган» або «Смерч», в результаті чого по усій території міста знищені житлові будівлі, споруди та автомобілі, вибиті шибки вікон, зник мобільний зв'язок, один із снарядів потрапив у дитячу лікарню.

Втрати серед цивільного населення уточнюються, однак наразі відомо, що щонайменше 21 людина зазнала поранення, 6 – загинуло, повідомляє ІА Корупція Інфо. 

У Краматорську близько 12:30 год., сьогодні, 10 лютого, пролунала серія вибухів, внаслідок яких щонайменше 6 людей загинуло, ще близько 21 – поранено. Як повідомляють місцеві, найстрашніше, що по «мирному Краматорську», швидше за все, стріляли із «рідної Горлівки».

«На перетині вул. Краматорський та вул. Паркова біля кафе «Легенда» є поранені, за попередніми даними – шестеро. У сусідніх будинках посічені вікна», – розповідають місцеві.

Крім цього, практично зник мобільний зв'язок, місцеві не мають змоги викликати допомогу. 

«По вулиці Дворцова недалеко від Брусниці снаряд встромився прямо в землю. І найстрашніше, що стріляли по мирному Краматорську, швидше за все, з рідної Горлівки», – зазначають очевидці.

По території міста спостерігається багато снарядів, що не розірвалися. Працівники правоохоронних органів намагаються оточити усі небезпечні місця, щоб нейтралізувати загрозу для населення..

«Накрило аеродром, гаражі, будинки вгорі Парковій немає скла. Особисто бачив один труп в гаражах у "блатних" будинків, кажуть що на "Венері" багато трупів. Трупи на вул. Марата (кажуть). Ще потрапили в дитячу поліклініку, поранені є», – розповідають жителі краматорська.

По їх словах, обстріляли аеродром Краматорська з «Ураганів». 

«Приїхали на аеродром, військові не пускають далі блок-посту, сам аеродром постраждав не дуже, злегка горіли будівлі, димить», – коментують місцеві.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, військовий експерт Костянтин Машовець повідомлялв, що проросійські терористи із систем залпового вогню «Смерч» завдали удару по штабу антитерористичної операції у місті Краматорськ, внаслідок чого є загиблі серед мирних жителів та військових.