За словами керівника Сєвєродонецької РДА, Романа Власенка, кремлівська окупаційна армія веде наступ в районі Сєвєродонецька та Лисичанська за підтримки авіації та ракет “Точка У”.

ЗСУ відійдуть із Сєвєродонецька та продовжать оборону Лисичанська Авіація працює, Точки-У, працює весь набір артилерії. Наступ по всіх напрямках. Штурмують Лисичанськ, штурмують дорогу Бахмут-Лисичанськ. І по Сєвєродонецьку також, навколишні села – Синецький, Павлоград, Сиротине, Боровське. Скрізь обстріли, бойові дії, росіяни наступають по всіх фронтах — зазначає Власенко.

Він наголосив, що для виведення підрозділів ЗСУ із Сєвєродонецька знадобиться час. Це не питання години або дня. Це може зайняти деякий час, — зазначив керівник РДА.

Також Власенко додав, що про відступ українських військових з Лисичанська наразі не йдеться. На сьогодні, за підрахунками Власенка, у Сєвєродонецьку залишається близько 7-8 тис. жителів, у Лисичанську – 10 тис. До широкомасштабного вторгнення Росії в кожному з цих міст проживали по 100 тис. людей.

Між тим очільник Донецької ОВА Павло Кириленко зазначив, що наступ кремлівської окупаційної армії на території області провалився.

У Донецькій області ситуація лишається складною, втім за минулу добу ворог вчергове не мав успіху в своїх наступальних діях. Найбільш гострі та напружені моменти – це Бахмутський напрямок, він залежить від того, наскільки будуть наступальними дії ворога у Луганській області і, відповідно, Лиманський напрямок та з напрямку міста Святогірськ, де ворог основні наміри виходу має на Слов’янськ та Краматорськ, — зазначив Кириленко.

Голова ОВА наголосив, що Мар’їнка, Красногорівка та Авдіївка є тими населеними пунктами, які ворог і вдень, і вночі обстрілює з усіх видів озброєння, в тому числі використовує балістичні ракети. Та при цьому не може просунутись для того, щоб вийти на місто Костянтинівка і мати успіх у Костянтинівському, Дружківському напрямку. За його словами, в Авдіївці немає жодного будинку, який би не був або зруйнований повністю, або частково пошкоджений.

Немає жодного міста, яке було б безпечне на території Донецької області. За добу загинули 7 осіб, 4 особи було поранено – це на підконтрольній території. На жаль, я не пам’ятаю такої доби, щоб серед місцевого населення не було вбитих і поранених, — наголошує очільник Донецької ОВА.

Голова військової адміністрації Гірської громади Андрій Бабченко повідомив, що армія РФ повністю захопила Гірську громаду на Луганщині. Попри те, що біля Золотого був міцний укріпрайон, прорив був у напрямку Горіхове — Тошківка. Окупанти зайшли з двох сторін, одна частина вийшла на тил , а саме населені пункти Мирна Долина, Підлісне, Лоскутівка, інша частина рухалася в напрямку Гірського і Золотого, — зазначив Бабченко.

За даними актуальної карти бойових дій станом на 24 червня від сервісу DeepStateMap, ситуація на фронтах залишається дуже складною.

Російські війська продовжують обстрілювати населені пункти Харківської області, щоб повернутися до попередніх позицій. Найскладніша ситуація залишається на Донбасі. Російська армія наступає поблизу Лисичанська та намагається заблокувати українських захисників. Важкі бої йдуть також в районі Сєвєродонецька та в напрямку Слов’янська. На півдні продовжується поступовий наступ ЗСУ. Захисники мають успіхи у напрямку тимчасово окупованого Херсона.