Мочанов

Волонтер і громадський активіст Олексій Мочанов заявив, що Дебальцеве перетворюється в донецький аеропорт-туди можна прорватися тільки з боєм.

Дебальцеве перетворюється в донецький аеропорт, а місія ОБСЄ ніяк не може зафіксувати порушення режиму припинення вогню, сказав волонтер і громадський активіст Олексій Мочанов.

"Ми не змогли проїхати далі Миронівського на Логвинове, тому що, як кажуть, дорога замінована, хоча, за моїми джерелами, вона не замінована, а сєпари постійно кладуть по ній з реактивної артилерії в Горлівці. А сліпоглухонімі ОБСЄ доповідають, що ОБСЄ з- за обстрілів ніяк не може прорватися в Дебальцеве, щоб зафіксувати припинення вогню. Я, Олексій Мочанов, наполягаю на тому, щоб ви написали, що ОБСЄ – справжні пид … си.

Зараз Дебальцеве перетворюється в донецький аеропорт. Туди можна прорватися і привезти хлопцям їжу, наприклад, з боєм. І вискакують звідти з боєм. Практично те ж саме було і з донецьким аеропортом ", – повідомив волонтер.
За його словами, перемир'я в зоні АТО першими порушують терористи.

"Бажаєш миру – готуйся до війни. Я зараз перебуваю в зоні АТО і це моє третє перемир'я за війну. Всі попередні перемир'я порушили бойовики. І зараз так само. Наші частини не можуть стріляти по мирному населенню. Вони стоять або в чистих полях, або в селах, звідки місцеві давно пішли і залишилися в них дві-три якихось бабусі, які ще й доглядають за нашими бійцями ", – заявив Мочанов.

Волонтер вважає, що місцеві жителі повинні бути готові до того, що якщо з їхнього двору стріляють міномети бойовиків, може бути відкритий у відповідь вогонь.

"Ці бандити заїжджають в житлові місця, ставлять там вогневу точку, бьють звідти, а потім змиваються. Природно, що у відповідь іноді прилітає і від нас. Але потрібно пояснити людям, що якщо навіть в Америці з вікна шкільного автобуса будуть стріляти п'ять кулеметів, почнуть стріляти у відповідь, і не тому, що це шкільний автобус і в нього стріляти не можна, а тому, що це джерело підвищеної небезпеки. Місцеві жителі повинні розуміти, що якщо ви пускаєте до себе у двір і на дах свого будинку або до себе в сарай мінометну батарею сепаратистів, будьте готові, що туди прилетить відповідь. Стріляють тільки у відповідь і тільки по тих координатах, звідки вівся вогонь ", – сказав він.

На думку Мочанова, військовий стан в Україні не буде введено.

"Воєнний стан не введуть, тому що єдиний ресурс, який не цікавить цю владу, – це люди. Людей можна мобілізувати без воєнного стану, але при воєнному стані машини Петра Олексійовича вже не будуть возити цукерки, а їх мобілізують, і вони будуть возити на фронт снаряди та їжу. Вже буде все одно, кому належить 51% акцій бензозаправки, тому що приїдуть і мобілізують паливо. А це ті ресурси, якими вони якраз дорожать ", – повідомив він.